VT-ledare: ”Bra tänkt”

Publicerad i Västerviks-Tidningen den 18 juli 2012. 

Folkpartiets partistyrelseledamot Carl B Hamilton har ånyo deklarerat sin önskan om att alliansen ska slås ihop till ett enda parti. Det kanske mest oroväckande med Carl B Hamiltons utspel är inte det dumma förslaget, utan att alliansens största nytänkare just nu är en 66-årig folkpartist. Att Hamilton har socialdemokraterna som förebild för att kunna ”dominera svensk politik” utan att berätta om innehållet är också illavarslande.

Det som särskiljer alliansen från socialdemokraterna är att mångfalden är dess styrka. Du kan som allmänborgerlig väljare idag rösta på olika allianspartier i olika val för att markera vilka frågor och på vilket sätt frågor ska drivas. Allianssamarbetet borde istället fördjupas och växa fram naturligt på det sätt som medlemmarna önskar. Samtidigt förtjänar Hamilton credit för att han är en av få inom alliansen som tänker i helt nya banor. Det är lite som i fotbollen när någon medspelare slår en galen passning som misslyckas och tränaren vill uppmuntra sina spelare till att vara aktiva och fortsätta att försöka. Då ropas det: ”Bra tänkt!”.

André Assarsson

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “VT-ledare: ”Bra tänkt””

  1. Ginger Says:

    WOW just what I was searching for. Came here by searching for
    prohibition

  2. Silvia Says:

    Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to mention that I’ve really loved browsing your blog posts. After all I will be subscribing on your rss feed and I am hoping you write once more soon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: