VT-ledare: SD:s Waterloo

Publicerad i Västerviks-Tidningen den 14 juli 2012. 

Sverigedemokraterna inledde årets Almedalsvecka på Gotland och har fått maximal medial uppmärksamhet de senaste veckorna. Resultatet? Enligt SKOP:s senaste väljarundersökning som pågått mellan den 20 juni och 9 juli tappar partiet 2,3 procentenheter och får nu stöd av 4,7 procent av väljarna. Det är en statistisk säkerställd nedgång. Förklaringen är sannolikt att politiska partier som tvingas leverera förslag på lösningar på relevanta samhällsproblem måste också ha just besked och trovärdiga svar.

Annars går det bara att leva på andras misstag. En strategi som sedan länge präglat Sverigedemokraterna som i skuggan av integrationsproblemen och höga arbetslösheten blivit ett allt för populärt missnöjesparti. Det handlar om att syna bluffen och se de politiska SD-korten snarare än att diskutera samhällsproblemen utifrån deras problembeskrivning. När politiker försöker stoppa huvudet i sanden inför svåra samhällsutmaningar som att inkludera även utomnordiska på arbetsmarknaden ser väljarna det. Debatten finns till för att diskutera lösningarna.

Napoleon lär en gång ha sagt att om du ställer en skurk i rampljuset så kommer han att handla som en hederlig man. Kanske kan medieljuset bli SD:s Waterloo.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: