Går det att vara PR-konsult och blogga?

Det finns många skäl till varför det inte skrivits något nytt blogginlägg från den 11 november 2010 till den 30 april 2011. Givetvis är tidsskäl en bidragande orsak men inte mycket till förklaring för någon med stort samhällsengagemang. Min ambition med betoning på ambition är att återuppta den djupare analysen. Det finns helt enkelt alldeles för många saker i vår närhet och omvärld som är värt att kommentera, belysa och diskutera. Både inom politiken och näringslivet.

Eftersom jag inte längre har några förtroendeuppdrag för moderaterna (utöver mitt uppdrag som verksamhetsrevisor för Moderata Ungdomsförbundet) kan det också göras med något andra glasögon. I dag arbetar jag som konsult specialiserad inom public affairs på Prime och som lokalanställd assistent åt Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark med ansvar för kommunikation. Eftersom det ibland uppstår en märklig debatt om PR-konsulter med ömsom vettiga frågeställningar och ömsom galna konspirationsteorier som bottnar i en ideologisk syn på näringsliv och demokrati, kanske det är värt att svara på frågan: Går det att vara PR-konsult och blogga?

Svaret är naturligtvis: Ja! Frihet är inte gratis skrivs av mig som privatperson och sedan slaveriets avskaffande får vi förmoda att även alla med ett arbete, oavsett vad det kan vara, har en egen fri vilja att kunna söka sin egen kontakt med omvärlden. Jag är synnerligen partisk och subjektiv i mitt bloggande och tar gladeligen ställning för demokrati och marknadsekonomi utifrån en liberalkonservativ värdegrund. Eftersom jag ägnat nästan halva mitt liv i politikens världen och därefter högst frivilligt  sökt mig till näringslivet kan vi anta att både delar ses som någonting positivt. Det kan till och med vara så att både våra förtroendevalda beslutsfattare och vårt näringsliv har mycket att lära av och från varandra.

På det sättet skiljer sig inte PR-branschen och dess företrädare från någon annan bransch och dess anställda. Bloggande modeikoner har sina perspektiv, bloggande partipolitiker har sina och bloggande mammor har sina. I vanlig ordning uppmuntras alla till det som knappt lärs ut längre vid landets lärosäten: en rejäl portion kritiskt tänkande. Ju mer frihet, ju mer eget ansvar. Ju mindre andra tänker åt en, ju mer måste vi tänka själva. Alla har sina agendor med egna perspektiv.

Allt som skrivs här är mina egna åsikter, min egen agenda och utifrån mitt eget samhällsengagemang. Framförallt söker jag diskussion och kontakt med andra både meningsfränder och i synnerhet konstruktiva meningsmotståndare på ett sätt som inte är möjligt vare sig på Facebook eller Twitter. Min agenda är att utvecklas både som person och rådgivare – då krävs så många olika perspektiv som möjligt. Förhoppningsvis finner andra glädje, inspiration och nytta av innehållet.

Med andra ord: allt är precis som vanligt och det ska bli kul att återuppta bloggandet!

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: