Därför var valsegern viktig

Moderaterna gjorde sitt bästa valresultat sedan den allmänna rösträttens införande och Sverige har en omvald borgerlig regering för första gången någonsin i modern tid. Det är historiskt, magiskt och alldeles underbart. Därför var valsegern viktig:

 • Sverige är ett borgerligt land. Länge har den mentala bilden av Sverige varit världens enda demokratiska enpartistat. I 65 av 78 år har landets styrts av socialdemokrater och ett likhetstecken har satts mellan partiet och staten. Så är det inte längre. Kommande fyra år innebär en fantastiskt möjlighet att vädra ut resterna av den gamla enpartistaten både vad gäller tjänstemän på statliga institutioner och inte minst i den mentala bilden både hos oss själva och i omvärlden. Valet 2010 var ett ödesval och vi vann det.
 • EU:s bästa statsfinanser äventyras inte. Den ekonomiska krisen är ännu inte helt över och med tanke på alla stimulanspaket världen över kan vi kallt räkna med ny turbulens. Då står Sverige starkt och ingen rödgrön regering som vill spendera sig ur krisen (!) kom till makten som skulle urholka finanserna med Lars Ohly som finansminister.
 • Jobben blir fler. Allianssegern är ett kvitto från svenska folket på ett starkt stöd för sänkta skatter för låg- och medelinkomsttagare samtidigt som bidragen stramas åt. En aktiv arbetsmarknadspolitik som sätter fler i arbete får fortsätta i fyra år till. Det säkrar jobben och framtiden för ett land vars generösa välfärd direkt är beroende av hög sysselsättning.
 • Rättvisorna ökar. Det är rättvist att det ska löna sig mer att arbeta. Det är rättvist att prioritera en aktiv arbetsmarknadspolitik före generösa bidrag utan eftertanke. Det är rättvist att fler får behålla mer och att välfärdskakan växer som sedan ska fördelas till de som verkligen är i behov av den. Det är rättvist att miljö- och klimatpolitiken präglas av realistisk politik istället för retorik. Det är rättvist att svensk utrikespolitik är aktiv och inte passiv. Det är rättvist att biståndspengar går till rätt saker och rätt länder. Det är rättvist att skolan reformeras till det bättre med ökad valfrihet och skärpta kunskapskrav. Det är rättvist att tillgängligheten i vården prioriteras. Så fortsätter det. Sverige blir ett allt mer rättvist land att leva i.
 • Framtiden blir ljusare för Sveriges unga. Moderata Ungdomsförbundet bedrev den bästa valkampanjen någonsin och värvade 3 500 medlemmar, vilket motsvarar ett helt Grön Ungdom. Vi gjorde det eftersom vi gick till val på en tydlig framtidspolitik med skarpa förslag för ett Sverige som aldrig står still utan befinner sig i ständig rörelse och kan möta framtidens utmaningar. Nu blir alliansens jobbmanifest verklighet och det är Sveriges unga som är i störst behov av arbetslinjen och starka offentliga finanser eftersom det är vi som i framtiden ska betala välfärden.
Annonser

Etiketter:

2 svar to “Därför var valsegern viktig”

 1. David Says:

  Vilken valseger, S är största parti. M klarade sig med hjälp av tre/fyra partier. SD kom in i riksdagen, grattis

 2. JO Says:

  Vad har du för belägg för att Sverige har ”europas bästa statsfinanser”? Alliansregeringen gjorde av med ett överskott på 600+ miljarder på tre år och var under 2009 tvungen att låna pengar för att behålla jobbskatteavdraget. De 600 miljarderna som man satte sprätt på hade kunnat användas för att halvera statsskulden som ligger på 1200-1300 miljarder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: