MP:s GPS: ”Sväng nästa vänster”

Att miljöpartiets ideologiska GPS hakat upp sig på ”Sväng nästa vänster, sväng nästa vänster, sväng nästa vänster” till den milda grad att partiet snurrar ideologiskt 360 grader är knappast någon politisk affärshemlighet. Från sänkta momser till småföretagare, till rent förbud av köpcentra, 30 timmars arbetsvecka, höjd bensinskatt, kilometerskatt och sedan lite friskolor på det. Inte konstigt att lokala Botkyrkaföreningen lackade ur och lämnade partiet till förmån för alliansen. Just i Stockholm kan jag tänka mig att missnöjet mot MP:s vänsterkramande är som starkast.

Nu verkar det vara personkonflikter och internt groll som spökar med delar av avhopparna men att 25 stycken ändå tar klivet rakt över tyder ändå på ideologiskt missnöje i Stockholm. Ingen rök utan eld. Inför valrörelsen kan det här mycket väl bli ett problem för MP-ledningen som måste förklara varför ett grönt storstadsparti på utsidan verkar vara sprängfyllt av socialism på insidan, vilket till och med egna medlemmar uppmärksammar.

Bloggare: Thomas, Magnus, HAX, Hedin, Annie och Edvin.

Media: Expressen, Expressen2, AB.

Annonser

Ett svar to “MP:s GPS: ”Sväng nästa vänster””

  1. Sanningen om samhället – 2010-08-06 Says:

    […] blogs (6) Annie Johansson, Tankar hos en Gråsäl, Magnus Andersson, Stockholm enligt Ankersjö, Frihet är inte gratis. » MP:s GPS: “Sväng nästa vänster”, Mikael Andersson […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: