Om MP kommer till makten

Miljöpartiet visar upp resultatet av sin energipolitik under den gångna helgens Helsingborgsfestival där medborgarna uppmanades att trampa igång den egna elförsörjningen. Så går det när befintliga kärnkraftsreaktorer inte ersätts och 45 procent av Sveriges elproduktion helt uteblir. Så går det också när den ekonomiska politiken innebär 30 timmars arbetsvecka, friår och höjda skatter på vanliga löntagare. Så går det när tillväxt, utveckling och välstånd uteblir. Då får vi trampa igång cyklarna för att över huvud taget kunna leva ett fungerande vardagsliv på 2010-talet.

Nu kanske några tycker att jag överdriver, är orättvis och inte ger en rättvisande bild av deras gulliga cykel som ju bara skulle förmedla en tanke och få oss alla att fundera över våra vanor. Nej, det är en högst objektiv och rättvisande men också talande bild av ett parti som får välja EN SAK att uppvisa inför medborgarna på en festival med över hundra tusen besökare – då väljs en cykel som du själv ska trampa på för att producera energi! Kan det bli mer talande?

I mina ögon är miljöpartiet det enskilt största politiska hotet mot utveckling i Sverige. Vi snackar om ett parti som på deras partikongress i våras med knappa röstsiffror nästan sade ja till att avskaffa BNP som mått på välstånd i Sverige. Vi snackar om ett parti som i Europaparlamentet konsekvent arbetar mot rörlighet, handel och marknadsekonomi. Vi snackar om ett parti som till skillnad från kommunisterna är dubbelt så stora som kamrat Ohly och får stöd av över 10 procent av svenska folket som inte ser den politiska vattenmelonen.

Bild: Sara Persson, Helsingborg MUF. Som var på plats och kampanjade för moderat politik och för ett Sverige med framtid.

Annonser

3 svar to “Om MP kommer till makten”

 1. ua Says:

  Men det är väl självklart att de vill minska arbetstiden till 30 h/vecka, resten av tiden måste vi ju sitta på var sin så’n där cykel och trampa för att Sverige ska ha el nog…

 2. Anonym Says:

  Jag tycker dock att de mittemot miljöpartiet var mer intressanta att lyssna på (SD för de som inte vet) Hoppas M tar sitt förnuft till fånga och hellre samarbetar med dem än med Mp eller S ifall nu SD får en vågmästarroll. Annars en trevlig blogg :)

 3. mp online Says:

  Thank you for any other informative website. Where else could I get that type of info written in such a perfect
  means? I have a challenge that I am simply now operating
  on, and I’ve been on the look out for such information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: