Nej, det är ingen konspiration

Noterade via Twitterflödet att hashtag-socialisterna (ja, det är ett bra namn på ett gäng som sprider socialism i hashtags) rasar mot Astma- och allergiförbundet vars budskap pryds av Filippa Reinfeldt som pryder brickor på McDonald’s. Texten inleds med ”Jag heter Filippa Reinfeldt och är talesperson för Moderaterna i sjukvårdsfrågor” vilket ur sitt sammanhang kan tyckas märkligt ett valår med avseende på att inga andra politiska alternativ presenteras. Det finns inga sossar på brickorna.

Samtidigt fortsätter texten med: ”En viktig fråga för mig är att alla människor ska få känna sig trygga. Trygghet kan handla om att man känner sig lugn och trygg i skolan, på jobbet eller på väg hem sent en kväll. Men trygghet kan också vara att veta att du inte blir allvarligt sjuk av den mat du äter” vilket innebär att frågan om astma och allergi lyfts på ett smart och förtjänstfullt sätt. Går det att få bättre reklam för en fråga än en känd toppolitiker som likställer trygg mat med trygghet i övrigt? Förmodligen inte.

Jag förväntar mig att rödgröna politiker i andra sammanhang förekommer på reklamplats till förmån för ideella organisationer, förbund och föreningar med goda syften. Jag förväntar också mig att dessa politiker på bästa sätt presenterar sig själva och berättar om sina uppdrag för att på bästa möjliga sätt ge den tyngd åt dessa viktiga frågor som de faktiskt förtjänar. Allt annat vore ett svek mot uppgiften att företrädare och sprida det goda budskapet – i det här fallet om trygg mat.

Så, till alla hashtagsocialister: Det är ingen konspiration. Det är inte ens en nyhet. Det är bara en bricka på McDonald’s. Snart ser vi något liknande med en rödgrön politiker på en lunchrestaurang nära dig. Var så säker.

Uppdatering 30/7 07:50: Det finns tydligen ett svar från Filippa Reinfeldt kring detta som du kan läsa här. Jag är inte särskilt imponerad av svaret eftersom det inte svarar på kritiken kring formuleringen att profilera sig som moderat. Möjligen beror det på att kritiken i sig är tramsig och att svar på det förmodligen legitimerar trams-påhopp. Samtidigt orkar jag inte höra alla konspirationer om att amerikanska multinationella bolag skulle vara dumma nog att välja bort feta vinster till förmån för enskilda politiska partier som för dem inte spelar någon som helst roll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: