Skop: Kompis, det går bra nu!

Jag sa pengar rullar in som det ska, det går bra nu. Grabbarna är med när jag drar, för det går bra nu. Släng upp en hand om du känner det går bra nu, det går bra nu, kompis det går bra nu. Så inleds en klassisk Petter-låt men det är också en bra beskrivning av alliansens övertag mot den rödgröna oppositionen. En ganska bra låt som sammanfattar läget just nu i svensk politik med alliansögon sett.

En rödgrön intellektuell härdsmälta som 1) toppade för tidigt 2) sänks av Mona Sahlin och 3) saknar all form av samarbete och trovärdiga förslag för att lösa samhällsproblemen. Att Peter Eriksson så sent som häromveckan sade sig vara beredd att samarbeta med alliansen tyder på stor skepticism även hos miljöpartiet gentemot Lars Ohlys kommunistkamrater och Sahlins bidragspolitik. Det finns ingen enighet. Det finns ingen politik. Det finns inte ett stöd för att bilda regering. Allt det här bekräftar dagens SKOP.

Roligast är ändå socialdemokraternas partisekreterare. Han tycker att man ska ta ”sommarmätningar” med en nypa salt. Jomentjena, man bör ta alla form av opinionsmätningar med ett badkar salt. Problemet bara är att Baylan kör Bagdad-Bob-kommunikation och tar aldrig någonsin åt sig av kritik eller visar på ödmjukhet inför väljarnas omdöme. Ni vet, sådant som moderaterna sysslade med efter 2002 års val och numera är ett större parti än sossarna. Var är förnyelsen, Mona? Vad skiljer sossarna 2010 från sossarna 2006? Ingenting! Det märker också väljarna.

Bloggare: Thomas, Nemokrati, anarkia, Peace Love Capitalism, Stefan, Kent.

Annonser

3 svar to “Skop: Kompis, det går bra nu!”

 1. Sanningen om samhället – 2010-07-29 Says:

  […] Ardenfors blogg, Lotta Olsson (m) Blogg » Dagens största händelse var ändå dagens scop.., Frihet är inte gratis. » Skop: Kompis, det går bra nu!, Moderata Perspektiv » Vi ser fram emot valrörelse!, Aktuella blogginlägg – […]

 2. M. Friberg Says:

  Jag noterat att opinionsundersökningen som du refererar till inte är statistiskt säkerställd.

 3. André Assarsson Says:

  M. Friberg,

  Absolut. Det är också en enskild undersökning med allt vad det innebär. Samtidigt är TRENDEN tydlig; sedan de rödgröna presenterade sin skuggbudget sjunker partierna som stenar i vatten. Därav glädjen.

  Heja alliansen friskt humör osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: