Klockrent citat

”Till saken hör att de röda Khmerernasfolkmord kunde ske inom ramen för många västerländska intellektuella och politikers hyllningar till Pol Pot regimen. Jan Myrdal som ständigt anses vara lite chickt radikal. Socialdemokraternas Birgitta Dahl. Namnen på dem som reste dit, som hyllade och beundrade och gärna ursäktade var många inom den svenska vänstern. Det är en indirekt skuld sombidrog till att skyla över kommunistiska diktaturers våld och brutalitet med en filt av internationell medkänsla”             – Gunnar Hökmark om domen mot en av de röda Khmerernas ledare

Så går det när man sover på historielektionerna. När många av dagens vänsterkids kutar omkring med Maotröjor, Che Guevara-kepsar eller för den delen Lenin-väskor ska vi alla totalt glömma bort det intellektuella arv som många av dess svenska företrädare lämnar efter sig. Under kalla krigets värsta dagar fanns obehagligt många på fel sida om demokratilinjen och som än i dag uttalar sig i den svenska debatten.

Kommunistkramandet är en skam och alla som ägnar sig åt den borde skämmas. Mänskliga rättigheter, demokrati, frihet och marknadsekonomi måste vara lika självklart för andra människor i världen som det är för oss svenskar. Allt annat leder fel.

Läs gärna mitt inlägg: ”Ingen vill veta var du köpt din tröja” också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: