KD ser spöken?

Vi vet sedan tidigare att SSU i brist på ideologisk och politisk utveckling ägnat sig åt diverse mediala kampanjer såsom varumärkesregistrering av alliansen, men nu tar Kristdemokraterna nästa steg. Uttrycket ”Verklighetens folk” har varumärkesskyddats men det är helt oklart ifall något vinstdrivande företag över huvud taget ens skulle överväga att börja använda uttrycket. Att RFSL sedan tidigare ägnar sig åt en kampanj med samma namn spelar i sammanhanget ingen som helst roll eftersom varumärkeslagen bara ger skydd mot vinstdrivande näringsverksamhet att använda det.

Det är inte utan man börjar fundera på ifall våra vänner i alliansen börjar se spöken som inte finns genom att börja registrera uttryck och kampanjer som skulle kunna användas av några som inte finns. Vilket vinstdrivande företag i Sverige inom samma bransch som Kristdemokraterna (whatever the hell that is) skulle börja använda uttrycket för att tjäna pengar? Jag kan inte komma på ett enda.

Verklighetens folk är väl bra eftersom många förhåller sig till uttrycket, både på gott och ont, men är det verkligen nödvändigt att uppta myndighetsresurser med ett beteende som ändå bara lockar till sig politiska rättshaverister? Trust me. Någon smartis från något obskyrt forum kommer ju vilja starta något företag någonstans och få en så pass kul sak prövad som att använda regeringspartiers uttryck med hänvisning till grundlagsskyddad yttrandefrihet. Vi får se. Till dess aktar vi oss för spöken.

Bloggar: Trollhare, Pirat-Björn,

Annonser

Ett svar to “KD ser spöken?”

  1. Beelzebjörn Says:

    Jag tyckte iofs varumärkesregistreringen av Alliansen var lite kul. Önskar bara att Piratpartiet hade kommit på det istället – från SSU blir det ju inte riktigt lika effektfullt (eftersom sossarnas integritetspolitik och hållning i IPRED-frågan är lika illa som Alliansens).

    Verklighetens Folk är lite roligt det med, särskilt som det är kapat från cirkuspartiet Ny Demokrati.

    Sedan kan man förstås fråga sig om KD är roliga med flit… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: