Sista Sovjetstaten?

Vad sysslar Norge egentligen med? Förmynderiet har nått så absurda gränser i vårt trevliga men ibland inte fullt lika intellektuellt upplysta grannland som nu förbjuder sina medborgare att handla med sina kredit- och bankkort i svenska butiker med speltillstånd. Sverige har också ett idiotiskt spelmonopol som bara syftar till att mjölka medborgarna på pengar till staten. På sätt och vis är det mer konsekvent att ta till alla medel till buds för att förbjuda olika sätt att kringgå detta. Givetvis är det fel, men ändock konsekvent.

I USA exempelvis går det inte att spela på vissa nätsajter eftersom dessa är blockerade mot spel på Internet för att den egna delstatens lagstiftning förbjuder detta. Lite som Kinesiska nätcensur, fast i spelsammanhang. Bara anledningen anses vara tillräckligt god så asfalteras hela raka vägen till helvetet. Här i Sverige är ändå allt bra. I dubbelmoralens land är allt fel, fy och blä men det finns en miljard sätt att kringgå allting. Hellre det än att bli kallat för sista Sovjetstaten, av sossepolitiker.

Annonser

16 svar to “Sista Sovjetstaten?”

 1. Allianspartisten Says:

  Den rödgröna sörjans kamrater framhåller ofta Norge som ett föredöme…

 2. Berno Says:

  Sverige är mer sovjetlikt än Norge. Ta exempelvis nya skollagen som tvingar familjer som värnar om fri utbildning att gå i landsflykt. Den skollag alliansen antog i juni månad är historisk och ett praktexempel på maktmissbruk. I Europa finns endast ett land med en så pass restriktiv skollag som den Sverige klubbade igenom, och det är Tyskland, vars skollagstiftning hänger kvar från 1938. Tyska familjer har både sökt och beviljats asyl i USA pga den lagen.

 3. Pellets Says:

  Försök att handla med svenskt Visa i en vanlig affär i Norge. Glöm det! Det ska vara Visa Access eller vafan det heter. Mitt Visa fungerar på Kuba, i Vitryssland men inte i ICA i Oslo… Say no more.

  Jag tror inte att folk fattar hur otroligt byråkratiskt Norge är. Det är en byråkrati av guds nåde. Allt, ALLT tar flera veckor. Ska du ha Norsk personnummer (som svensk) tar det minst fyra veckor, ingenting fungerar som det ska när man ska ansöka om saker, handlingar försvinner, ingen tar ansvar.

  Nog finns det problem i Sverige med, men det bleknar i jämförelse med Den sista Sovjetstaten. Efter fyra år i detta U-land så säger jag om två veckor.
  SAYONARA NORWAY, NEVER AGAIN!!!

 4. Bergatorparen Says:

  Vet du Berno: Norge är en utav mina grannar – endast 2 – 2,5 mil väster om här jag bor. På norska sidan gränsen har även jag, körande svenskreggad bil, blivit stoppad i en utav deras tallösa tullkontroller, medan på svenska sidan har jag aldrig stoppats i tullkontroll någonsin – och jag har haft körkort och bil sedan 1977. Så Norge är det ända östblocklandet i NATO. Visst: Sverige är rött, men halva befolkningen är blå, så det är inte precis rymdvetenskap att ombilda Sverige till en sann demokrati. Folksjälen här medger ett större utrymme för det än i Norge.

 5. Eric Says:

  Sexköpslagen: Sverige, Norge, Island. Förbjuden striptease: Island. De tre sista Sovjetstaterna.

 6. Joakim Says:

  Mona & co vill till hösten föra tillbaka Sverige till forntiden. Må dom misslyckas.

 7. Urslian Says:

  Sverige följer tätt efter med en ”stasi för skafferiet” som kommer efter valet. Då får polisen gå in hos dig och beslagta vad de vill ur dina köksskåp om de anser att det finns risk för att du skall missbruka varan eller om de misstänker att du köpt den för att använda den som drog… Det du.. ;)

  Norges lilla tilltag bleknar i jämförelse.

 8. Pellets Says:

  @Ursilian:
  Var har du fått detta ifrån, det vore bra om du angav en seriös käla på detta påstående tack.

  För övrigt kommer Sverige att kastas in i en katastrof av enorm omfattning om Mona och hennes snabbt hopkrafsade gäng får ta över i höst.

 9. Jocke Says:

  ”Joakim säger:
  juli 20, 2010 kl 4:20 f m

  Mona & co vill till hösten föra tillbaka Sverige till forntiden. Må dom misslyckas.”

  Till forntiden, då vi hade ett bra utbyte med andra länder, kvinnor och män var i makt hyffsat jämställda (även om arbetet var väldigt uppdelat :( ) hellre det än Alliansen som vill ta oss tillbaka till 1800-talet då slavlöner var helt accepterat, fack och strejker var förbjudna och inkomstklyftorna enorma.

 10. Omannen Says:

  @pellets:

  Jo, denna lagen har slagit lite snett men nu börjar det komma på tv-nyheterna lite väl ofta så det är nog snart fixat.

  Att som svensk få norskt personnr tar max 7 dagar, tog 5 för min fru.

  Ditt visa funkar inte på Ica eftersom de säljer öl (mkt bättre öl än svenskt öl) och det får man inte köpa på kreditkort (som ditt utländska Visa kan vara). Mataffärer tar ofta inte utländska kort men det finns många undantag, speciellt i Oslo. Testa Ica på Bygdöy Allé så får du se. I andra typer av affärer är utländska Visa inga problem.

  Så dra hem du, efter att du har skaffat dig ett bättre liv i Norge. Du blir troligtvis inte saknad med din loser-inställning.

 11. Pellets Says:

  @Omannen
  Ditt inlägg är så fyllt med felaktigheter att jag inte ens gitter och bemöta dom. Jo, ”det är nog snart fixat”, det brukar ju gå fort med besluten i Norge. Inte. Kanske dom ordnar det samtidigt som dom bygger lite motorvägar mellan storstäderna, du vet såna som resten av Europa byggde på 50-talet och kanske kommer dom upp till en vägstandard samtidigt som matchar Rumänien.

  Jag tror inte att folk inser att Norge inte är som Sverige bara att dom pratar lite annorlunda. Det är såå många som vittnat om den enorma byråkratin här. Visst, flytta hit och tjäna ihop pengar men det bästa med att komma till Norge är att man kan resa härifrån.

  En liten till anekdot från förra veckan. Tåget från Oslo till Fredrikstad var inställt. Igen. Inte på grund av värme/kyla/blad på spåret som kan ske även i Sverige. Nej, på grund av _strömbrist_! Ni vet sådär som sker i länder som Nordkorea och Vitryssland. Vi talar nu om 2010 i ett så kallat ”Utvecklat land”.

  Som folk är norrmännen betydligt mer vänliga och hjälpsamma än vad jag någonsin uppfattat svenskar. Som land så ÄR det en Sovjetrepublik.

  Nu har jag annat att göra än att debattera med verklighetsfrånvända personer på internet.

  Case closed

 12. Omannen Says:

  Whatever, jag är norsk, har bott 20 år i Sverige och är nu tillbaka i Norge. Jobbar i ett svenskt-norskt företag med många från Sverige. Inga problem med det du gnäller över. Så nog vet jag vad jag snackar om. Åk du hem till landet där allting bara funkar (eller hur va det?)

  Ajöss

 13. Pellets Says:

  @Omannen.
  Var det det enda som du kunde försvara Sovjetstaten med? ”Whatever”
  Ja, det ska bli skönt att komma hem till ett land där man slipper eviga strömavbrott, där vägarna inte håller Balkanstandard och där byråkratin är 1/10 av det i Sovjetstaten.

  Förlåt, jag har bilat på Balkan och deras vägstandard håller en klass som ni kanske kommer upp i lagom till 2050.

  Btw, har ni fått snabbjärnväg ännu, du vet sånt som dom fixade i forna Sovjet för tio år sedan? Eller är det bara Flytoget som går snabbare än 130?

  Allt kanske inte fungerar bra i Sverige, men allt fungerar bättre.

 14. Omannen Says:

  Du måste ha bott långt ute i skogen, här i trakterna är det varken strömavbrott eller dåliga vägar. Ta dig en sväng utanför storstäderna i Sverige och kolla vägarna du tjatar om, i Dalarna, runt Katrineholm, etc.

  I Norge finns inte samma behov av snabbtåg, man flyger i stället. Så – man har aktiva flygplatser runt om i landet till skillnad från Sverige.

  Allt fungerar bättre i Sverige säger du. Va det därför du spendera 4 år i denna plågan? Är det därför det finns > 70000 svenskar här?

  Hepp

 15. Världsrekord i förmynderi? | Medborgarperspektiv Says:

  […] även till att de inte kan handla på kort i utländska butiker som har speltillstånd! Snacka om den sista Sovjetstaten. När inte medborgarna ens fritt får bestämma vad de vill använda pengarna som är kvar efter […]

 16. kirkenesredemption Says:

  Norge ær MYCKET mera byråkratiskt, fyrkantigt & krångligt och samtidigt ganska mycket slarv & fel… Ær svensk,men bor i Norge. Blev chockad øver skillnaden, trodde lænderna var lika. Vældigt primitivt, speciellt Nord-norge som inte kænns som Europa knappt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: