Vad sysslar Aftonbladet med?

Den enda rimliga utgångspunkten inför den tredje söndagen i september måste vara att diskutera politiska sakfrågor, akuta samhällsproblem och lösningar på dessa så att väljarna kan ta ställning i god tid. Sverige och svenska folket förtjänar en bred samhällsdebatt där politikens innehåll står i centrum. På andra sidan Atlanten men också i andra europeiska länder finns en tendens till personfixering där klädval, kandidaters privatliv och umgängeskretsar spelar större roll än politiken. Låt oss hålla tummarna för att svensk samhällsdebatt skonas från den typen av rätt ointressanta frågeställningar.

Givetvis är det också viktigt med en kritisk granskning av makthavare och beslutsfattare. Det är en av hörnstenarna i vår moderna demokrati där press-, tryck-, och yttrandefrihet värnas som viktiga värden i sig. I mina ögon bör all makt granskas – även den makt som har till uppgift att granska makten eftersom den i sig annars riskerar monopolisera maktbegreppet. Därför är det inte utan att många frågar sig vad LO-ägda Aftonbladet egentligen sysslar med? Deras ledarsida brukar ge många moderater högt blodtryck men när redaktionellt utrymme börjar uppröra känslor, ställs många frågor.

Jag tror inte att det finns en konspiratorisk långsökt vänsteragenda i deras agerande utan bara tveksam kvalitet på journalistiken som vid andra tillfällen kan drabba socialdemokrater eller oppositionspolitiker – om det nu visar sig att kritiken stämmer. Än är inte sista ordet sagt och därför finns det all anledning till en rejäl portion ödmjukhet inför eventuell spekulation till höger och vänster. Dagens artikel där Lena Mellin intervjuar sig själv (!) gör emellertid inte saken särskilt fräschare. Den dagen vi får se pressade politiker som svarar på sina högst egna fabricerade frågor i redaktionellt utrymme i Nordens största kvällstidning vet vi att något är fel med kritisk granskning av makt – varför gäller det inte Lena Mellin?

Gärna en bred diskussion om journalistik men först en rejäl portion politiska sakfrågor inför valrörelsen. Det råder knappast brist på akuta samhällsproblem som måste lösas med hög arbetslöshet, misslyckad integration med högt utanförskap, brist på bostäder, en otrygghet som breder ut sig och en lågkonjunktur att behärska, för att bara nämna några. Ser därför fram emot att diskutera, debattera och presentera moderata lösningar på samhällsproblem framöver. Övriga debatter får andra ägna sig åt.

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Vad sysslar Aftonbladet med?”

 1. Tobias Says:

  Aftonbladet sysslar med skit, liksom expressen.

 2. Johan Says:

  prova http://www.aftonhoran.se , att det fungerar säger allt.

 3. Glenn Says:

  Intressant inlägg från dig… Det har ju varit moderaternas strategi hela tiden att så fort Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet leder opinionsmätningarna så kommer det en opinionsmätning beställd från er som inte handlar om politiken utan vem som ev. har störst förtroende som minister/rar. Hur många mätningar har ni beställt som vill visa att Fredrik har större förtroende än Mona Sahlin ?
  Jag har inte läst texten från Melin som du hänvisar till men att vilja göra en personvalskampanj istället för ett val som handlar om politikens innehåll har varit er strategi hela tiden. Amerikanen Rowe talar hela tiden om för er vad ni skall göra.
  Jag fick inget svar från dig ang. Sven-Otto… Ser gärna fram emot ett svar…
  Hälsningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: