Tankar efter Almedalsveckan

Så här dagen efter Almedalsveckan är det många intryck att smälta och visitkort att bearbeta för att på bästa sätt dra fördel av en fantastisk vecka. Här är mina försök att delge mina egna reflektioner från Politikerveckan i Visby:
 • MUF dominerade fullständigt med över 150 helt ideella engagerade unga moderater på plats som gjorde allt för att moderaterna och alliansen skulle dominera Visbys gator och torg. En stor eloge till alla medlemmar som varit på plats, vi är bäst!
 • Reinfeldt är i högform och höll ett av sina bästa tal någonsin, Hägglund var roligast, Maud var mest ideologisk och Björklund tydligast. På andra sidan citerade Sahlin Marx, Ohly lät som en folkpartist på helium i jämförelse med Ida Gabrielsson som fick Josef Stalin att framstå som en promenad i parken i jämförelse, bara minuterna före samtidigt som Wetterstrand/Eriksson bara bjöd på meningslösa floskler.
 • Sommarkampanjen i Moderata Ungdomsförbundet uppmärksammades bl.a. på MSN.com och fick många att reagera på ett positivt sätt när det bjöds på gatuteater och underhållning.
 • Satsningen med http://www.muf.se/almedalen/ blev en succé och en snackis bland många som var nyfikna och intresserade av vårt material som producerades under veckan. Allt det här bevisar att pengar aldrig avgör val utan att det går att göra mest av allt med begränsade resurser och en stor portion engagemang och glädje. Om roligast vinner kan MUF skratta hela vägen till vallokalerna i höst!
Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Tankar efter Almedalsveckan”

 1. Glenn Says:

  Jag har själv haft förmånen att vara i Visby under Almedalsveckan. Kan inte direkt säga att jag såg några MUF:are. I och för sig var det en del som gick i oranga t-shirts men från vilket parti de var är svårt att säga. Dock fanns det en del från fp och c men kd lyste med sin frånvaro. De som var flest hade röda t-shirt(s).
  Intressant att läsa din analys men att du helt utelämnar två av veckans stora händelser är intressant… undrar om du hade gjort likadant om det hade varit åt andra hållet. Händelserna som dominerade förutom Schymans brännande av pengar var Solveig Ternströms avhopp från c till Socialdemokraterna samt Sven-Otto´s avhopp från regeringen. Inte en enda rad från dig ang. ovanstående händelser…
  Imponerande hur fort ni i m snabbt raderade bort en av era egna ministrar från regerinskansliets hemsida. Att S-O inte dementerar det påstådda sexköpet från början är verkligen konstigt. Om jag hade blivit konfronterad med sådana uppgifter hade jag blivit vansinnig och dementerat dem med en gång. S-O avgick istället och säger 4 dagar senare att han inte har gjort det.
  När det gäller Fredrik så är hans agerande i ärendet också väldigt märkligt såvida inte uppgifterna stämmer. Inte vid ett enda tillfälle har han beklagat att en av hans närmaste medarbetare lämnar sin post p.g.a. familjeskäl…!!! Gråtföreställningen till presskonferens var sorglig att beskåda. Att hänga ut S-O barn för att försöka rädda valrörelsen är bland det vidrigaste jag har sett.
  Du skriver ofta om Fredriks kompetens och att han är en bra statsminister… sällan har väl Sverige haft en statsminister med så otroligt dåligt omdöme när det gäller att välja medarbetare?!
  Sven-Otto, Ulrika, Maria, Cecilia, Mikael, ja listan kan göras lång.
  Undrar om Carl snart kommer att sälla sig till listan… ??
  Vad tror du ?
  Vore intressant att höra din kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: