(M)ål på sossarnas planhalva

Dessa rader skrivs från Blekinges skärgård där jag befunnit mig sedan måndags morse på styrelseseminarium med Öresundskraft AB där jag ingår i styrelsen. Många bra diskussioner och kloka analyser har värvats med analyser kring framtiden på ett fantastiskt bra sätt. Den enda nackdelen är att omvärldsanalyserna blir något lidande i brist på tid och med begränsade kommunikationsmöjligheter.

Den senaste opinionsundersökningen kring förtroendet för ledande företrädare visar att Fredrik Reinfeldt lyckats axla rollen som landsfader och som regeringsduglig statsminister. Detta i en gren som vi moderater tidigare blivit slagna på fingrarna av många tunga socialdemokratiska företrädare. Samma sak gäller jobben. För första gången har vi moderater mer förtroende i arbetarrörelsens hjärtefråga och har därmed lyckats göra fler mål på motspelarnas planhalva. Det i sig bådar väldigt, väldigt gott inför valdagen.

Förutsättningarna för alliansseger den tredje söndagen i september finns på plats. Nu återstår det absolut viktigaste och det som lätt glöms bort i den politiska kommunikationens iver; nämligen det hårda arbetet att mellan fyra ögon samtala med väljare och förtjäna det förtroende som politikens innehåll vilar på. Om man ska vinna en valrörelse som handlar om jobben måste man själv vara beredd att jobba för att det också blir fler jobb i Sverige.

Media: Expressen, DN, AB, SvD, SvD2, Expressen2, DN2.

Bloggar: Palm, Högbergs, Medborgarperspektiv, Ankersjö samt  Böhlmark.

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “(M)ål på sossarnas planhalva”

  1. Kanske blir det Reinfeldt som avgör valet till Alliansens fördel. « Kent Persson (m) blogg Says:

    […] Morgan och Thomas och Ankersjö och Jenny och Magnus och Jonas och PLC och Lotta och André och Peter S och Mark och […]

  2. Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Den hoppfulla sjukförsäkringen Says:

    […] bloggosfären om riksdagsdebatten: Tokmoderaten, Peter Soilander, Christian Holm, Thomas Böhlmark, Assarsson, Lotta Olsson, Jonas Pettersson, Kent Persson, Rasmus och Mary X Jensen. Läs även Camilla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: