Moderaterna största parti?

Alla dessa opinionsundersökningar är verkligen inget annat än undersökningar. Jag såg någon siffra som visade att upp emot 20 procent av väljarna bestämmer sig i själva valrörelsen och en stor andel i själva valbåset på valdagen. Därför ska väl ingen partistrateg eller skadeglad ungdomsförbundare ropa hej riktigt ännu. Men jag kan inte låta bli att kommentera den senaste undersökningen.

Enligt Sentios senaste opinionsundersökning går moderaterna förbi socialdemokraterna som Sveriges största parti. Vi har sett trenden i tidigare mätningar där vi legat strax vid sidan om eller strax under sossarna. Det är helt historiskt och fantastiskt spännande. Enpartistaten Sverige som regerats av ett och samma parti i 65 av 74 år håller äntligen på att normaliseras. Vi ser ett borgerligt Sverige växa fram där det statsbärande partiet är liberalkonservativt med en tydlig agenda om frihet och delaktighet för alla. So far so good.

Annonser

3 svar to “Moderaterna största parti?”

 1. vysotskij Says:

  Enpartistat, vet du innebörden av det? Jag vet att ni moderater skämtsamt brukar säga så, men är det inte i grunden ett underkännande till Moderaterna och dess föregångare som parti? Att Folket, när de väl fick fria val (vilket Högerförbundet hårdnackat var emot väl länge), valde att ge Socialdemokraterna sitt stöd under så många år!

  Jag är verkligen inte sosse, men jag citerar gärna Olof Palmes visa ord ”Man ska kalla saker vid dess rätta namn”. Så det du kallar enpartistat, väljer jag med historien som stöd att kalla för demokrati! Bara för något inte är som man vill innebär inte det att det rör sig om diktatur, för DET ÄR DET som en enpartistat innebär! Är vi överens på den punkten?

 2. Moderaterna är Sveriges största parti! « Kent Persson (m) blogg Says:

  […] Bloggar: Tokmoderaten och Mary och Thomas och André […]

 3. Vilken härlig dag….. « Lotta Olsson (m) Blogg Says:

  […] Persson; Andre Assarsson; Tokmoderaten; Mina Moderata Karameller; Moderata Perspektiv […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: