Framtiden röstar på alliansen

Dagens glädjebesked är Metros senaste undersökning som visar att moderaterna är dubbelt så stora som sossarna bland väljare 18-34 år samtidigt som alliansen gått förbi de rödgröna. Det är ett superviktigt besked eftersom förstagångsväljarna tenderar att avgöra val och lägga trender för framtiden. I valet 2006 var moderaterna största parti bland förstagångsväljarna, så var det också 1991 när vi senast igen vann. Därför är 2010 års siffror otroligt viktiga.

Media: DN.

Annonser

3 svar to “Framtiden röstar på alliansen”

 1. Ungdomarna visar vägen till valseger för Alliansen « Kent Persson (m) blogg Says:

  […] Magnus och Ankersjö och Thomas och Andre och Anita  och idaoch […]

 2. Glenn Says:

  Andreas, du säger att det är socialdemokraterna som har splittrat människor mellan att vara innanför kontra utanför arbetsmarknaden… Rätt intressant att ni ( Moderaterna o Co ) fortfarande tror och uttalar er som om ni vore i opposition. Har ni glömt att ni har regerat landet Sverige sedan valet 2006 ? Faktum är att det är fler arbetslösa nu och fler i utanförskap än vid valet 2006. Hur kan du då säga att det är socialdemokraternas fel ? Är det inte ni själva som har makten att vidta åtgärder i form av en aktiv arbetsmarknadspolitik ? Riksrevisionen har totalsågat er arbetsmarknadspolitik. Ni säger hela tiden att ni har bidragit till att vi har sunda statsfinanser. Ni har väl redan glömt att ni tog över ett överskott på 70 miljarder vilket är siffror från Finansdepartementet. Att gå från 70 miljarder plus till ett ofantligt underskott ( vilket ni varje gång har överlämnat efter er ) är det att ta ansvar för ekonomin och landet ? Det är ganska enkelt att kolla fakta över hur det har sett ut efter att ni har suttit vid makten.
  Ni brukar att alltid skylla på att det är oro runt om i världen varje gång ni sitter vid makten och då säger jag bara:
  Det är vansinne att chansa ytterligare en gång och rösta på en borgerlig regering som ALLTID har otur…
  Anders Borg sa i helgen att ni har satsat 90 miljarder på jobbpolitiken under mandatperioden… om det nu skulle vara så… så måste det vara världens största felsatsning med tanke på resultatet.

  Ha det gött

 3. Återväxten väljer Alliansen! « Ett borgarbarns betraktelser Says:

  […] Bloggar: Kent Persson och Politikerbloggen och André Assarsson […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: