Det (s)junkande skeppet

Dagens mätning bekräftar bilden av en socialdemokrati som från att ha legat på havets botten 2006 med det sämsta valet sedan den allmänna rösträttens införande lyckats med konststycket att spränga ett stort hål och sänka skeppet under havets botten. Vi snackar alltså om att flytta något som förlist till nya bottennivåer. Hur mår egentligen ett sådant parti? Hur finns det kraft att ens vilja regera ett land när det egna partiet blivit vingklippt av miljöpartister?

Sossarna får skylla sig själva. Istället för att förnya, modernisera och anpassa partiets både politik och företrädare efter verkligheten så har det bara varit mer av det gamla, tillbakasträvande och full fart bakåt. Det saknas idéer, visioner och framtidsförslag som gör partiet spännande att förhålla sig till. Mona Sahlin kunde gjort en Tony Blair och förnyat sossarna men valde istället att fortsätta på den inslagna bidragslinjen. Oavsett vilket block som vinner valet 2010 kan vi konstatera att Sveavägen 68 håller på att förvandlas till en politisk soptipp där resterna från förr förvaras.

I det här läget är det viktigt att alliansens arbetsgrupper som ska presentera framtidens politik framöver är ännu mer progressiva, framtidsinriktade och förnyelseinspirerade. Att med rätt idéer våga se samhällsproblem som kanske blir aktuella längre fram i tiden och redan nu möta upp detta med en politik som stärker enskilda människor är lika svårt som nödvändigt. Vi får inte fastna i sosseträsket och nöja oss med vad som åstadkommits och dunka varandras ryggar. Utgå från att allt är åt helvete och arbeta mot alla orättvisor som finns kvar i det här landet efter 65 av 74 års sossestyre. Vi ärvde ett fuskbygge 2006 och fasaden måste renoveras många mandatperioder till innan alla kan leva rättvisa och fria liv i huset Sverige.

Media: Expressen, SvD, Politikerbloggen, SvD2.

Bloggar: Bloggoskop, Din Ledamot, Böhlmark, Josefine.

Tipsvideo:

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Det (s)junkande skeppet”

 1. Moderatera snart Sveriges största parti! « Josefin Strömberg Says:

  […] Andra som bloggat om detta: Thomas Böhlmark, Göran Petterson, André Assarson. […]

 2. Glenn Says:

  Intressant att du ”glömmer” tala om att samma mätning visar att de rödgröna går framåt och att alliansen backar.
  Men det är väl klart att det är inte lika intressant att informera om….

 3. André Assarsson Says:

  Glenn,

  Absolut, tack för att du påminner oss! Skillnaden är marginell i jämförelse till att sossarna tappat 5 procentenheter från ett katastrofresultat, därför bedömde jag det som mer intressant. Det kommer att bli ett jämnt val mellan blocken.

 4. soli01 Says:

  En av de viktigaste uppgifter för en regering nu efter valet är att begränsa invandringen. Vi kan inte fortsätta på den inslagna linjen. Jag är ingen ungdom längre så för mig kanske det inte har någon betydelse, men framtiden är viktigt att fokusera på. Det har ju tydligt visat sig att vi inte klarar av den nuvarande. Det är egentligen bedrövligt hur vi hanterat migrationspolitiken de sista 20 åren och nu börjar vi skörda frukterna av denna.
  Det är sorgligt för att inte partiet åtminstone kan viska att vi kan inte fortsätta på den inslagna linjen.
  Du som är ung och har framtiden framför dig måste väl se att detta elände inte kan fortsätta. Gör något – säg något!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: