Självmål avgör valet

Dagens ledare i SvD om politikens gränser gentemot det civila och frivilliga samhället är utomordentligt bra. På många sätt är det glädjande att kristdemokraterna tagit på sig rollen som det ideologiska ankaret för valfrihet och ett starkt frivilligt samhälle med en begränsad stat. Jag är övertygad om att KD långsiktigt kommer att premieras för sin tydlighet som ett starkt borgerligt parti. Nyligen presenterades också en opinionsundersökning som visade att partiet har extremt trogna väljare. För oss moderater är det förmodligen värre, vi gick trots allt från 15 procent 2002 till nästan 30 procent 2006. Snacka om svängningar!

Därför är också dagens utspel från Mona Sahlin och socialdemokraterna öppet självmål och klirr i den politiska kassan för Kristdemokraterna som länge profilerat sig som nattväktare för pensionärer, ensamstående föräldrar och den breda medelklass som historiskt tagit smällen för  sossarnas orättvisa fastighetsskatt. I valrörelsen kan alliansen vinna otroligt många tusentals traditionellt sett socialdemokratiska väljare som likt Astrid Lindgren inte vill utsättas för en modern pomperipossa-beskattning som bokstavligen tvingar människor ur sina hem.

Det började med den rödgröna budgeten som behöll 90 procent av alliansens skattesänkningar, vilket i sin tur öppnar upp för tävlingen ”SM i skattesänkningar” där alltså socialdemokrater ska tävla med oss moderater om vem som kan fixa mest pengar tillbaka i plånböckerna. Jomentjena, det är som om Norge möter Sydafrika i en skidtävling. I går gjorde de rödgröna bort sig inför öppen världsridå när kravet på att USA skulle lämna över länder i händer på diktatorer, talibaner och terrorister och i dag drivs fastighetsskatten som en valfråga. Lägg därtill kärnkraften som ställs mot import av kolkaft, förslag om kilometerskatt mot skattesänkningar. Och så fortsätter det.

Samtidigt har inte valrörelsen ens börjat ännu. Kom ihåg: Varje timme, varje dygn och varje vecka kommer Lars Ohly att porträttera tillsammans med Peter Eriksson och Maria Wetterstrand bredvid Mona Sahlin. Utspel efter utspel kommer att presenteras. Vi kan enkelt räkna med att det blir många självmål till innan valdagen är här.

Val vinns emellertid av egen kraft och utan hårt arbete med en allians som med kraft arbetar för fortsatta förändringar i ett ständigt förändringsarbete kommer vi aldrig att vinna valet. Man måste också spela matchen för att kunna vinna den. Därför återstår mycket innan sista ordet är sagt i detta historiska val som väntar.

Tips: Lägg till Göran Hägglund på Twitter och följ hans arbete därigenom – han är väldigt aktiv och uppdaterar på ett kul sätt. I går presenterade han bl.a. en alldeles egen spellista till Spotify.

Media: SvD, DN, DN2.

Bloggar: S-Buzz, Röda Berget, Kent Persson, Böhlmark, Westerholm, Snällman samt Sörliden,

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Självmål avgör valet”

  1. De beryktade undersökningarna… » Fredrik och hans Sollentuna - Says:

    […] inne på i något eller några av hans otaliga inlägg. Fler bloggar som tar upp Novus är ”Frihet är inte gratis”, Kent Persson, Thomas Böhlmark, Johan Westerholm. Den senare tycker jag känns lite väl trygg i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: