(S)veket mot världens demokratier

Det är en skam för socialdemokratin att man låtit Vänsterpartiet ta kommandot över utrikespolitiken. Det har lett till att man blundar för dem som hotar andra länders frihet samtidigt som man angriper dem som vill försvara sin självständighet. Det skriver Gunnar Hökmark på Newsmill i dag i en mycket bra debattartikel som sammanfattar läget på utomordentligt bra sätt.

Jag noterade även att Carl Bildt uttalat sig kring det intellektuella haveriet från svensk socialdemokrati som nu springer kommunisters ärende där diktaturkramande alltid går före demokrati, fred och stabilitet. Så är det med Kuba och så är det med utrikespolitiken i övrigt. Det ideologiska hatet mot USA gör att vänstern tappar all verklighetsförankring. Det finns inte ett enda land där USA har militär närvaro utan att det egna landet faktiskt vill detta högst frivilligt. Vi kan bara föreställa oss hur det skulle se ut på Koreahalvån, i Irak eller i Afghanistan utan USA:s närvaro.

I dag sammanfattar moderaternas Gunnar Hökmark de rödgrönas förslag på bästa sätt; det är skam som socialdemokraterna bär ansvar för.

Hemsida: Gunnar Hökmark.

Annonser

Ett svar to “(S)veket mot världens demokratier”

  1. peter adler Says:

    ”Det finns inte ett enda land där USA har militär närvaro utan att det egna landet faktiskt vill detta högst frivilligt” – ja, hur definierar man ett ”lands” ”vilja”? Vem är ett land?
    Ett motexempel: även om det är svårt at bedöma folks åsikt i en diktatur, så misstänker jag nog ändå att majoritetn av kubaner skulle vilja att USA inte hade Guantanamo-basen.
    Men visst är det så att många USA-baser gör nytta, och vi borgerliga ska använda denna huvudlösa överenskomna politik hos oppostionen som ett argument mot dem.
    mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: