Det går historiskt bra nu

Enligt United Minds senaste opinionsundersökning lyfter nya moderaterna till nya nivåer och är i princip lika stora som socialdemokraterna, vilket ändå får betraktas som historiskt ifall det skulle bli valresultat. Länge har sossarna dominerat svensk politik. Partiet har styrt Sverige i 65 av 73 år och ett likhetstecken har satts mellan partiledare och statsminister. Så länge jag kan minnas av mina första år i politiken var det inget snack om saken; sossarna var för sig och vi övriga partier fick konkurrera om andra hälften av rösterna. Nu är det inte så längre.

Valet till hösten avgör om maktskiftet 2006 var det historiska trendbrott i svensk politik som innebar att det svenska folkhem vars fasad alltmer kan liknas vid ett fuskbygge förvandlats till borgerligt nybygge eller om alliansregeringen var ännu en parentes i den politiska historien. 1976, 1991 och 2006 – tillfälliga pauser i enpartistaten eller grunden för det moderna Sverige? Det avgör väljarna på valdagen. Mycket mer står på spel än vid första anblicken. Det handlar om den mentala bilden av Sverige. Är vi rött eller blått? Är vi en modern demokrati eller en enpartistat? Är vi på rätt väg eller är det full fart bakåt?

Allt tyder emellertid på att det går bra nu, riktigt bra nu. Allting pekar i rätt riktning och det blåser alliansvindar. Jag är därför övertygad om att hårt arbete och att faktiskt förtjäna väljarnas förtroende kan leda till valseger för alliansen. Tiotusentals väljare bestämmer sig så sent som inne i valbåset på valdagen. Därför blir höstens val en rysare som avgörs i sudden death där Fredrik Reinfeldt avgör i slutsekunderna.

Media: Aftonbladet, Aftonbladet2.

Bloggare: In Your Face, Peter Andersson, Mary X, Högbergs tankar samt Opinionsbloggen.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Det går historiskt bra nu”

  1. MUF växer så det knakar « Moderata Perspektiv Says:

    […] Är det då en regional valvid eller ser det ut så här i hela landet, har inte kollat men även André Assarsson beskriver samma medvind. Det är extra glädjande eftersom ungdomsgenerationen som är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: