Helgonet Maria är en myt

Göran Skytte slaktar, sågar och mosar i dag den annars helgonförklarade miljöparti-ikonen Maria Wetterstrand som just nu är svensk politiks mest överskattade person. När socialdemokraterna skaffar sin i särklass minst populära partiledare på decennier öppnas utrymmet för vänsterväljare att söka sig till andra ledarikoner på vänsterkanten. På många sätt kan Wetterstrand tacka Sahlin för all uppmärksamhet och hundratusentals nya väljare som strömmat till. Sedan dess har det emellertid spårat ur.

Myten, legenden och helgonet Maria börjar glorifieras i medierna månad efter månad. När jungfru Maria inte fick åka till Köpenhamn och representera Sverige som expert, sakkunig och mästare på miljö blev det rena ramaskriet i medierna. Att Sverige representeras av regeringen och statsminister Reinfeldt ska vi alla totalt glömma bort när politiken ska förhandlas. I alla frågor är det så, utom med miljön. Därför att myten om helgonet Maria måste odlas och på mediernas, opinionsbildarnas och somliga politikers heliga altare offras objektiviteten.

I dag togs då nästa steg. Moderata kommunalrådet och flitiga bloggaren som är en av bloggvärldens absolut mest inflytelserika politiska bloggare, Kent Persson försvarade öppet och hällde tändvätska på den mytomspunna eld som brinner kring jungfru Maria. Ett snedsteg som fick undertecknad tillsammans med flera andra borgerliga debattörer att gå i taket på Twitter, däribland centerpartiets Frederick Federley. Det finns ingen anledning att försvara en kritisk granskning av Wetterstrand som gör anspråk på trovärdighet i företagarfrågorna utan någon som helst bakgrund eller visat intresse för entreprenörskap utanför partipolitikens böcker.

Tvärtom är det precis vad Sverige behöver nu. En kritisk granskning av ett parti med över 10 procents stöd i opinionen som gör anspråk på den högsta politiska makten i det här landet. Alla andra får utstå det. Men sällan det gröna laget. Det är dags nu. Varje dag fram till valdagen. Moderaternas och alliansens uppgift måste vara att belysa deras politik i kontrast till vår. Det är det enda rätta och rimliga så att väljarna kan ta ställning.

Bloggar: Thomas Böhlmark, Fredrik Axelsson, Peter Andersson, Germund, Alltid rött.

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Helgonet Maria är en myt”

  1. Vilka erfarenheter och yrken måste politiker ha för att vara trovärdiga? « Kent Persson (m) blogg Says:

    […] åt att mina tankar skapar debatt. Jag har inga problem med att mina vänner som Fredrik och André har en annan uppfattning än mig. Tvärtom så gör det politiska samtalet spännande. Andra höll […]

  2. Politik är en förtroendebransch « Frihet är inte gratis. Says:

    […] är en förtroendebransch Av André Assarsson Gårdagens inlägg om Göran Skyttes sågning av Maria Wetterstrand har vållat viss debatt i borgerliga bloggvärlden […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: