Seger för friheten i Europaparlamentet

Idag har Europaparlamentet röstat om en rapport om offentliga finanser där moderaternas delegationsledare i Europaparlamentet Gunnar Hökmark som företrädare för EPP-gruppen fick igenom en tydlig politik för stabila offentliga finanser.  Det finns ingen väg ut ur krisen utan tillväxt och tillväxtreformer men det finns ingen tillväxt utan att vi återupprättar förtroendet för de offentliga finanserna, sa MUF:s hedersordförande Gunnar Hökmark inför omröstningen.

Liem Hoang Ngoc från Frankrike som företrädde socialistgruppen tog avstånd från besparingar nu och avfärdade stabilitetspakten och dess krav. Socialisterna, med de svenska socialdemokraterna, förlorade omröstningen och Hoang Ngoc valde att ta bort sitt namn från rapporten.

I dag är en stor dag för friheten och ett mer ekonomiskt stabilt Europa. Det känns tryggt med moderaterna som gör skillnad i samarbetet och som vinner mot ansvarslösa socialister som inte fattat någonting av den ekonomiska krisen. I land efter land röstas socialdemokratiska regeringar bort och i Europas parlament flyttas borgerliga positioner fram. Det går bra nu.

Läs mer på Gunnar Hökmarks hemsida.

Se Gunnar Hökmarks inlägg i Europaparlamentet här.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: