Det blåser alliansvindar

Dagens Sifoundersökning domineras i medierna av att Sverigedemokraterna trillar ur riksdagen när det i själva verket borde handla om att den borgerliga alliansen fortsätter framåt och trenden talar för att det blir en rolig valrörelse för alla som är orange-färgade. På alla sätt och vis talar väldigt mycket just nu för att svenska folket vill se Fredrik Reinfeldt som statsminister i fyra år till. Givetvis kommer vi att få se fler mätningar i alla möjliga riktningar men därför blåser alliansvindar:

 • För varje dag vi närmar oss valet ökat fokus på blocken, alternativen och den totala regeringshelheten mellan att rösta blått eller rött i kommande riksdagsval. Det talar för att alliansen vinner med en populär statsminister som ställs mot en impopulär oppositionsledare som dessutom gjort sig beroende av kommunister och jobbfientliga gröna krafter.
 • Borgerliga partier såsom kristdemokraterna och centerpartiet är traditionellt sett starkare i match än under övningar medan socialdemokraterna tenderar att tappa röster på matchdagen. Det innebär att valrörelsen med all den mobilisering som kommer att ske inom respektive partier också talar för att vi kommer få se starkare allianspartier vid sidan av moderaterna än vad vi ser för tillfället i mätningarna.
 • Hajpen, den stora grejen och det växande intresset kring oskyldiga miljöpartiet är över. Det är skillnad på att säga saker i opposition och att kritiskt granskas som regeringsparti som gör anspråk på den högsta politiska makten i landet. Sanna mina ord; det blir många, många kritiska frågor till ett parti som har noll veckor, noll månader och noll års erfarenhet av att leda landet från Rosenbad med ministertabuetter. När det blåser storm på de ekonomiska världshaven är det få svenskar som vill lätta ankare hos ett parti som vill att vi ska 1) jobba mindre 2) betala andra för att vara lediga 3) straffbeskatta näringen 4) förbjuda och reglera inom transportsektorn samt 5)  inte ens ser tillväxt som eftersträvansvärt.

Media: Expressen, SvD, AB, DN, SvD2.

Bloggare: Andersson, Röda Berget, Tokmoderaten, Sjöstedt,  Ankersjö.

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Det blåser alliansvindar”

 1. Glenn Says:

  Håller med dig om att det var för mycket fokus på att SD inte klarar 4%-spärren. Det borde fokuserat mer på att även KD inte klarar spärren. Ganska intressant att se att du tycker det blåser alliansvindar när ni tillsammans knappt har 40 %. Du kan ju knappast räkna med KD som är klart under spärren. Ska bli intressant att se vem era sympatisörer ska stödrösta på. ¨Som det ser ut nu och dess trend kommer både KD o Stureplanscentern att falla under strecket. Det är väl inte mer än rätt att C åker ur med tanke på hur Maud och hennes stureplanscenter konsekvent har svikit sina traditionella väljare ute på landsbygden.
  Har många kamrater som är eller rättare sagt har varit C men som nu har tröttnat på Maud. De har nu valt att gå över till Socialdemokraterna alt Miljöpartiet vilket jag har full förståelse för.

 2. Anonym Says:

  Sanna ord! Min röst går till alliansen, utan tvekan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: