God morgon, Mona Sahlin!

Under morgonen deltog Mona Sahlin i SVT:s Gomorron Sverige där hon gav en rad intressanta ideologiska besked till svenska folket. Om vi bortser från enstaka procentnivåer i A-kassan, det faktum att de rödgröna behåller 90 procent av Alliansens skattepolitik och i övrigt samma grundsyn med satsningar på välfärden finns det stora idéskillnader mellan blocken. Svensk politik står inte inför revolutioner vid maktskiften men väl intellektuella helomsvängningar i synen på tillväxt, framtidens Sverige och vilken inriktning vårt land ska ha.

När Mona Sahlin började med att kritisera IPRED-lagen ska vi alla komma ihåg att lagen var ett EU-direktiv och den hade genomförts på ett identiskt sätt ifall socialdemokraterna suttit vid makten. Därmed finns inga politiska poäng att hämta över huvud taget trots ett försök att flirta med en och annan väljare under 30 år som för längesedan bestämt sig för att överge hennes parti. Samtidigt är det bra att kritik riktas mot tandlös lagstiftning som inte klarar av uppgiften att värna upphovsrätten på ett tillfredsställande sätt.

Istället var det mest avslöjande att statsministerkandidaten Sahlin såg ett framtidsscenario där Sverige måste höja skatter, tillföra fler jobb i offentlig sektor och avveckla kärnkraften för att klara jobben(!). På Expressen står det: ”- För att klara jobben måste vi skjuta till större resurser till vården, skolan och omsorgen, sa Socialdemokraternas partiledare”. Snacka om intellektuell kullerbytta rakt ut till vänster. Det har helt undgått statsministerkandidaten att det är tillväxt, ökad effektivitet och fler företag som skapar förutsättningar för att offentlig sektor över huvud taget ska kunna existera. Varje skattekrona kommer från näringslivet och från vanliga människors plånböcker.

Jag är 27 år och många med mig under 30 år kommer att drabbas som värst av en rödgrön regering vars själva grundsyn är att helt skita i tillväxten och istället mjölka ut en svältande ko tills den helt dör. Detta för att sedan pumpa in pengar i offentlig sektor som i sin tur kollapsar eftersom det inte finns några pengar kvar att tillföra. Det är här den ideologiska striden står. Synen på tillväxt, framtiden och vad som behöver göras för att klara morgondagens utmaningar när allt färre ska försörja allt fler.

Med Mona Sahlin vid rodret kommer dagens Grekland att framstå som en promenad i parken i jämförelse med ett land som betraktar sitt egna näringsliv som något katten släpat in. God morgon, Mona Sahlin och välkommen till verkligheten!

Media: Expressen1, Expressen2, Aftonbladet.

Bloggare: Westerholm, s-buzz, Delmon.

Annonser

Etiketter: , , ,

7 svar to “God morgon, Mona Sahlin!”

 1. Magnus Says:

  Kan inte MUF driva ett förslag som går ut på att skapa valfrihet när det gäller anställningskontrakt? Socialdemokraterna och Vänstern driver hela tiden idéen att alla vill gå ned i arbetstid, vilket kanske är rätt för vissa trista serviceyrken men det stämmer inte in på oss som trivs på våra jobb.
  Jag skulle vilja jobba 45-timmar i veckan och som kompensation ha 12 veckors semester. Då kunde jag planera för att flytta utomlands några månader om året, det hade gett mig mer livskvalitét. Det hade gått alldeles utmärkt att kanske jobba Lördag förmiddag en regning och kall vinterdag.

 2. frekar06 Says:

  Nu ska vi ge en korrekt bild av verkligheten när det gäller Ipred, även om jag förstår att alliansen försöker slingra sig ur de problem de skapat. Det är nämligen som så att EG-domstolen har slagit fast att vi inte behöver införa införa den del som är mest kritiserad av Ipred, nämligen att upphovsrättsindustrin ska kunna få ut identiteten bakom en IP-adress. Det är med andra ord ni i alliansen som får bära ansvaret för att ni införde denna del av direktivet. Sen råkar det vara så att det enda ni har lyckats skapa är problem för er själva eftersom människor inte slutar fildela pga. Ipred. Det enda som skett är att människor döljer sin identitet på Internet och så fort de här tjänsterna blir resistenta så kan varken Antipiratbyrån, Säpo eller FRA se vad som sker på Internet. Det finns krypteringstjänster som är utvecklade av amerikanska flottan på Internet som är ogenomträngbara. Var det verkligen tanken med Ipred att det i förlängningen skulle leda till ett Dark net där den riktigt allvarliga brottsligheten inte längre kan bekämpas??

  Sen var det faktiskt komiskt att se Mona Sahlin i Godmorgon Sverige i morse. Hon hade ju inga bra svar att ge.

 3. mrperfect72 Says:

  Du har raett och det saeger jag som socialist och demokrat. Inom EU kommer aldrig en socialdemokratisk politik fungera utan att den gaar aat hoeger. EU aer ett kapitalistiskt projekt, INTE ett socialdemokratiskt projekt.

  Socialism fungerar enbart genom tullmurar och protektionism. Sen aer jag personligen inte foer oekad tillvaext in absurdum.

  MVH
  MrPerfect72
  Medlem av http://www.aktivdemokrati.se

 4. Ladydayana Says:

  Sossarna verkar inte förstå att folket vill ha frihet. Folket vill kunna själv bestämma vad som passar dem. Samtidigt de är så makttörstiga att de inte är beredda för att stå upp för deras ideologi. De vill ha kakan och äta upp det också.

 5. Glenn Says:

  Så ni menar på fullaste allvar att M o Co har jobbat framåtskapande för landets företagare. Det finns nog ingen näringslivsminister som har varit så kritiserad som Maud. Det finns ingen som har hyllat er politik. Hon har gjort allt vad hon har kunnat i 3,5 år för att förtala och svika svensk industri !!!
  Enda chansen för svensk industri att överleva är med ett regeringsskifte 2010.

 6. God morgon, Sahlin! Says:

  […] från”Frihet är inte gratis”, kunde inte skrivit det bättre […]

 7. bookkeeping and accounting courses Says:

  Bookkeeping is a daunting task; many companies
  have failed due to poor bookkeeping. Performing the same tasks that can easily be handled by an online
  business at cheap rates doesn’t seem to make business sense either.
  Therefore, they can ensure timely completion of your accounting
  and bookkeeping tasks, even overnight when needed. Although it may seem counter intuitive, choosing to
  outsource can actually be more cost effective to a small business than having the work done in house.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: