Moderaterna har framtidens idéer

Dagens undersökning som presenteras i Metro om att svenska ungdomar röstar på moderaterna är naturligtvis glädjande men inte speciellt förvånande. Klart är att unga människor röstar på framtidens idéer, tydlig framtidsinriktad politik som vågar lyfta blicken och inte försköna det förflutna. Vi såg det i USA hur Barack Obamas visioner om förändring och ett annat USA lockade alla under 30 år på ett sätt som aldrig tidigare skådats. Anledningen till varför socialdemokraterna inte lyckas med samma sak, trots löften om möjligheternas land, är att det helt enkelt saknas framtidsförslag.

I alla tider har socialdemokraterna varit en framtidsfientlig rörelse. När moderaterna som första parti tog ställning för svenskt EG-medlemskap blev det nej från sossarna. När teknikutvecklingen tog fart med kommersiell tv, radio och Internet ville sossarna behålla monopolen samtidigt som kommunikationsministern kallade nätet för en flyga. Vi minns hur andra länder öppnade upp för valfrihet inom välfärden men även på en större fri marknad på 1980-talet men sossarna stod fast vid monopolen. När Internet tog fart på allvar grundade finansministern Thomas Bodström det svenska Bodströmsamhället med massiv övervakning. Så har det hållit på.

På 2010-talet är det moderaterna som står för framtidens idéer och politik. Genom att våga stå upp för en tydlig arbetslinje i kombination med ökad öppenhet har Sverige i allt större utsträckning normaliserats som land. Vi är mer likt våra europeiska grannar i dag både i termer av skattetryck och valfrihet. Samtidigt behåller vi positionen som det land i EU med starkast offentliga finanser och mest ambitiösa klimatmål. Två nyckelfaktorer för att klara framtidens samhällsproblem. Detta ser unga väljare, detta markerar unga väljare och detta avgör för unga väljare inför höstens val.

Media: Politikerbloggen.

Bloggare: Falkvinge (grattis till bra position), Stefan Flod, Maria Ferm, Wendt samt Lindholm och Lundgren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: