Hej då, Mona Sahlin!

Morgonens besked om att moderaterna har större förtroende än socialdemokraterna i jobbfrågan kan vara början på slutet för sossarnas dominans i opinionsundersökningar. Jobben tillsammans med regeringsansvaret kommer att avgöra valet 2010 och det är fördel Alliansen i båda grenar med en populär statsminister mot en ifrågasatt oppositionsledare och en jobbpolitik som leder i trovärdighet.

Det är kanske inte så konstigt med tanke på att det saknas all form av besked från vänsterkanten. Skämt börjar cikulera i stil med: ”Hur många rödgröna krävs för att skruva i en glödlampa? Besked kommer den 3 maj!” eftersom det alltid hänvisas framåt i tiden. Regeringen ifrågasätts och kritiskt granskas för alla problem i samhället just eftersom den uppbär makten i Sverige. Att kritisera är det enklaste som finns. Därför blir det ännu mer intressant när väl det andra alternativet också ska granskas. När oppositionspolitik vägs på regeringsvågen. För tillfället är det bara uttalanden i pressmeddelanden men när väljarna står inför att ord blir till makt plockas de kritiska glasögonen på.

Jag hade inte satsat några pengar på att vänsterexperimentet fixar det här. Det är helt enkelt alldeles för mycket som talar för att Alliansen vinner matchen men förlorade övningarna under matchen om makten 2006-2010. Matcher avgörs som bekant på matchdagen. Då kvittar det hur bra alla träningsmatcher varit i en serie av opinionsundersökningar när cupspelet ska avgöras. Lagkapten Reinfeldt ser ut att segra.

Bloggare: Svensk Historia, Dick Erixon.

Media: Expressen, Expressen2, Expressen3.

Annonser

Ett svar to “Hej då, Mona Sahlin!”

 1. Glenn Says:

  Hej, självinsikt har väl aldrig varit er starkaste sida. Hur förklarar ni att med samma beräkningssätt som ni använde 2006 så är det 70 000 fler i utanförskap samt 100 000 fler är arbetslösa. Det är inte ert fel vad det gäller finanskrisen men att inte göra något under 1,5 år är verkligen ert fel. Alla andra länder vidtog åtgärdspaket förutom Sverige. Nu har ni mage att säga att statsfinanserna är starka. Kanske inte så konstigt med tanke på vilket stort överskott ni fick med er från Socialdemokraterna 2006 samt alla åtgärdspaket som alla andra länder har gjort.
  Man kanske inte kan säga att ni enbart har varit passiva… ni har i alla fall gjort allt ni kan för att prata ner svensk fordonsindustri. Med tanke på hur Fredrik och Maud har pratat illa om fordonsindustrin så är det ett mirakel att det ens finns nån som vill köpa SAAB och Volvo.
  Ni har dragit ner på utbildningsplatser för att sedan återinföra en tredjedel och då har ni mage att kalla det för ”jättesatsning”… Dragit ner på Arbetsmiljöverkets resurser samt lagt ner Arbetslivsinstitutet som var världsledande inom sitt område. Rimmar väldigt illa med att då kalla sig för arbetarparti… Riksrevisionen och era egna ekonomiska talesmän kallar er jobbpolitik för en katastrof. Att satsa 3,3 mdr på praktikplatser utan att ha gjort några analyser eller konsekvensutredningar är havsverk som vanligt. Det enda som praktikplatserna har bidragit till är en undanträngningseffekt från vanliga jobb. ( Märk väl att detta är era egna experter som uttalar sig om er jobbpolitik ) För övrigt samma politik som du höjer till skyarna i ditt ovanstående resonemang.
  Dag Klackenberg, VD för Svensk Handel ( var tidigare VD för Vattenfall ) skriver att Maud är förödande för Svensk Industri. Trots flera påstötningar från honom i egenskap av VD för Vattenfall vägrade hon sätta sig in i dess verksamhet. Företagarna är vansinniga för Maud skulle göra det lättare att vara företagare men allt har bara blivit mer byråkratiskt under hennes styre.
  För egen del får hon gärna uttala sig i media för Centerns stöd i mätningarna sjunker varje gång hon uttalar sig.
  Undrar hur ni ska klara er när Centern och Kristdemokraterna faller under 4 % spärren… men det är väl klart att ni söker säkert stöd hos Sverigedemokraterna med tanke på att flera av deras partitopp är f.d. Moderater.

  Med vänlig hälsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: