Citerad om integration

Blogg-gurun Kent Persson som också är oppositionsråd i Örebro (hur han hinner vara det är ett mysterium) uppmärksammar mitt inlägg om integration med anledning av förra veckans bloggdebatt. Så här citeras jag på hans blogg:

Vad som var svenskt i går är det inte i dag och kommer inte att vara det i morgon. Därför måste allting koka ned till arbete, arbete och arbete. Det är bara genom att arbeta, bidra till sig själv och andra och inkluderas på arbetsmarknaden som vi på allvar kan skapa ett föregångsland som håller ihop men som inte är likadant överallt. Allt annat leder fel. Visa mig din arbetsmarknadspolitik och jag ska visa dig ett värdigt land för integration. Resten är inget annat än gammal vanlig kollektivism där andra liv ska styras på visst sätt enligt ett visst mönster.

Det känns både hedrande och kul när andra tar del av det egna budskapet på olika sätt. Lite besviken blev jag allt på att ingen Sverigedemokrat kommenterade inlägget. Enligt uppgift ska partiet vara bäst på sociala medier men börjar SD ligga på latsidan? Vi kan alltid hoppas!

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Citerad om integration”

 1. Mikey Says:

  DU såg kanske artiklarna i svd om Östros och Per Schlingmans påståenden om hur det står till med utanförskap och arbetsskapande i sverige de senaste tre åren?

  Där östros gick ut med citat:
  ”Moderaterna hävdar att utanförskapet minskar. Detta är felaktigt. Enligt en ny uträkning från Riksdagens utredningstjänst har utanförskapet de senaste tre åren ökat med över 70 000 personer, skriver Thomas Östros (S). ” http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/thomas-ostros-utanforskapet-vaxer_4459805.svd

  medans Schlingmann som svar på detta gick ut med:
  ”Statistiska centralbyråns helårsstatistik för åldersgruppen 15-74 år visar att antalet personer i arbete har ökat med ungefär 70 000 personer mellan 2006 och 2009. Det är alltså 70 000 fler människor som idag tar del av den gemenskap ett arbete ger” http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/s-satsar-framst-pa-bidrag_4467525.svd

  båda har rätt men låtsas inte om det andra perspektivet, slår man ihop deras påståenden får man en bättre bild. ”Statistik, förbannad statistik och lögn” här stannade vi vid förbannad statistik.

  Men iallafall, poängen är att moderaternas jobbpolitik såklart är viktig men det hjälper föga att det skapas 70 000 nya arbetstillfällen när ni samtidigt tillåter en skenande massinvandring på 300 000 nettoinvandrare under samma period. Som Östros mycket riktigt pekar på så har utanförskapet ökat under moderaterna med 70 000 personer.

  Endel anklagar SD för att vara ett enfrågesparti… vad är då moderaterna? jobbjobbjobb är allt ni kan säga. Som det ser ut nu ökar utanförskapet med er politik oavsett Schlingmanns vinklingar för att försöka kollra bort folk.
  Hade er jobbpolitik kombinerats med SDs sänkta invandringstal så hade det åtminstone funnits en chans att den nuvarande integrationskrisen hade gått att lösa, som ni håller på nu kommer det aldrig att gå.

  Att tro att jobb allena kan lösa integrationskrisen samtidigt som ni är totalt oförmögna att ens diskutera själva omfattningen av massinvandringen vi har idag anser jag är moderaternas och allianspartiernas största brister idag, det och era 1984 aspirationer förstås.

 2. Mikey Says:

  förlåt, 300 000 bruttoinvandrare menade jag under de senaste 3 åren, netto blir det 230 000 ungefär.

 3. Mikey Says:

  Nu fick du din sverigedemokrats kommentar på inlägget du efterfrågade, om än inte engagerad aktivt i partiet.
  Vilket jag aldrig kmr att bli då de som du själv påpekar är alldeles för kollektivistiska, dock har de alldeles rätt i frågan om Sveriges massinvandring, att den är ohållbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: