Östros har fått konkurrens

Socialdemokraternas Thomas Östros är känd för att skylla allt negativt, fel eller dåligt i Sverige på regeringen. Allting är regeringens fel i hans värld och någon finanskris eller lågkonjunktur existerar inte. Förmodligen är vulkanutbrottet på Island också regeringens fel, att Sverige inte tog sig till fotbolls-VM är förmodligen idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroths fel samtidigt som det säkert kommer att vara regeringens fel om Sverige inte vinner Eurovision Song Contest i maj.

Men, kära vänner. Thomas Östros har fått konkurrens inom socialdemokratin. När Mona Sahlin åker på valturné tar hon med sig en drös S-märkta bloggare i en buss som SVT:s Rapport intervjuar och ställer frågor till. Bloggaren Martin Moberg intervjuas och säger att han sett pensionärer gräva i soptunnorna och skyller det på regeringen (!). Att Sverige i 65 av 74 år regerats av hans eget parti d.v.s. under större delen av pensionärernas livstid ska vi alla totalt glömma bort.

Om Mona Sahlin hade varit statsminister, chockhöjt skatten för både pensionärer och låginkomsttagare, infört dyrare avgifter på att anställa och helt enkelt genomfört den politik som hon lovar inför valdagen så hade det inte hänt. Det är, enligt Moberg, de borgerligas fel. Någon meter bredvid i bussen sitter Mona Sahlin och är säkert nöjd med Martins svar på frågan.

Se det bisarra klippet här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: