Freudiansk felläsning

”Jorden tål inte vår konsumism” blev ”Jorden tål inte vår kommunism”. Kanske inte så fel läst, trots allt. Det återstår många utmaningar men samtidigt som frihet, marknadsekonomi och demokrati behöver fler till dels så har vi aldrig haft det bättre på jorden än just nu. Fattigdomen är rekordlåg och sedan just konsumismens (whatever the hell that is) eller konsumtionssamhällets införande på mitten av 1700-talet har vi ständigt fått det allt bättre.

De flesta av oss har livet att tacka industrialismen eftersom den största majoriteten ens aldrig hade fötts utan den. Därför är det så tröttsamt när överdrivit och grovt förenklade verklighetsbilder försöker spridas med slentrianmässigt vänsterhat mot industrisamhället. Särskilt stor humor är att samma s.k. forskare säkert storkonsumerar själva, precis som alla vi andra. Hur ska vi annars kunna leva rika liv med en fungerande vardag eller för den delen forska om vår planets överlevnad?

Media: SvD.

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Freudiansk felläsning”

  1. helhetstänkare Says:

    Det har skett revolution i det vetenskapliga tänkandet med att Nobelstiftelsen erkände livets lagar: m i RNA och DNA och Schack marknadsförs i skolorna som ett geom.språk (Schack-4 =världens största Schacktävling ) … ger lite mera hopp för mänskligheten till våra barnbarn !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: