Äckligt och sorterat

Om godistillverkaren Malaco skulle få en omvänd konkurrent till Gott & Blandat skulle den förmodligen kallas Äckligt och sorterat för att kunna locka den ironiska generationen till godishyllorna. Här är därför ett axplock av mina politiska godisbitar som i sann ironisk anda är just äckliga och sorterade:

  • CUF rasar i kvällstidningen Aftonbladet och kräver lägre ingångslöner för ungdomar. Läsarna fattar ingenting och undrar ”Hur ett ungdomsförbund kan vilja göra det sämre för unga” men glömmer totalt bort att var fjärde ung mellan 15-24 år saknar ett jobb, att Sverige har EU:s näst högsta ungdomsarbetslöshet och att en fot in på arbetsmarknaden är bättre än båda utanför. Så enkelt är det. Förslaget är inte bäst och givetvis skulle en förändrad arbetsrätt vara bättre men en eloge till CUF som ändå vill göra något åt massarbetslösheten!
  • Regeringen med Maud Olofsson är tydliga med att det inte blir några pengar till flygindustrin, vilket är helt rätt! Det är helt obegripligt och oförsvarligt att stora företag med miljarder och åter miljarder i omsättning inte klarar ett oväder som varar några dagar eller för den delen en hel vecka. Förändringar i vädret borde inte vara en nyhet för flygbranschen som fått se sina plan stå på marken förr men skapas det inga egna marginaler så förtjänar man inte heller att överleva som företag. Så enkelt är det.
  • Vänsterexperimentet kommer inte överens om Förbifart Stockholm och i brist på ledarskap så grips det fulaste och mest fega av alla halmstrån som finns; att folkomrösta om frågan. Det är så uselt och ovärdigt den representativa demokratin att i brist på intern enighet skicka potatisen direkt till medborgarna. Istället för att politiker tar sitt ansvar tvingas upptagna ensamstående fyrbarnsföräldrar, dygnet-runt-arbetande karriärister eller för den delen totalt ointresserade ungdomar som inte kunde bry sig mindre om just trafikfrågor sätta sig in i ärenden för att kunna fatta rätt eget beslut – istället för att förlita sig på ett parti. Ibland är det bra att folkomrösta men verktyget ska användas med största möjliga försiktighet. Sossarna lovade och fegar nu ur.

Bloggare: Palm, Andersson, Ringborg, Engström, Wahlström, Grufman, Ankersjö.

Media: AB, AB2, AB3, SvD, DN, DN2,

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

Ett svar to “Äckligt och sorterat”

  1. Förbifartslogik – Kuniri Says:

    […] lägger sig platt för Miljöpartiets krav.Karl Henriksson (KD)Och det tar liksom bara inte slut.Gemensamt i allas argumentation är att Socialdemokraterna lagt sig platt för Miljöpartiet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: