Släpp skattekronorna loss, det är vår!

Sedan maktskiftet 2006 är Sverige det land i västvärlden som ligger i den absolut toppen med skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare. Det är frihetsreformer som med vår tids proportioner kan mätas med yttrandefriheten och tryckfrihetens införande i Sverige. I dag presenterades regeringens vårbudget och mycket riktigt sänks skatten ytterligare  – den här gången för landets pensionärer. Detta i kombination med viktiga satsningar på bl.a. infrastruktur är att långsiktigt ta ansvar för statsfinanserna.

Jag är övertygad om att en socialdemokratiskt ledd regering hade tömt statens byxfickor på pengar, tryckt på auto-knappen till statens sedelpress och sedan hade Sahlin sagt: ”Vi måste satsa oss ur krisen!”. Vi kommer att få se det i maj när oppositionen presenterar sin skuggbudget. Ni läste det först här och jag kommenterar gärna den längre fram. Det blir allt till alla, överallt och Happy Hour dygnet runt – till dess att verkligheten kommer ikapp. Vi har redan sett hur Mona Sahlin romantiserat situationen  i Spanien och Storbritannien i jämförelse med Sverige. I andra länder dubblas statsskulderna och underskotten grävs allt större medan Sverige står starkt.

I dag kom beskedet att skatten sänks ytterligare. I dag kom beskedet att arbetslinjen stärks. I dag kom beskedet att Alliansen tar ansvar för Sverige. Nu väntar vi på den första gemensamma skuggbudgeten mellan kommunister, socialdemokrater och miljöpartister. En sak är i alla fall säker; vi kan vänta oss en rejäl skattechock!

Andra bloggare: Järkeborn skriver bra, Moderata perspektiv, Möller, In Your Face, Edvin, Peter Andersson, Altenberg.

Media: DN, AB1, SvD, SvD2,  SvD3, Expressen, Expressen2, Expressen3, AB2, AB3.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: