Tillbaka till framtiden

Tillsammans har Sahlin och de andra sju en samlad statsrådserfarenhet som uppgår till hela 49 år. Nästan ett halvsekels erfarenhet av att arbeta för målet om full sysselsättning. Nästan ett halvsekels erfarenhet av att misslyckas med att uppnå det. Full sysselsättning är ett bra mål. Men Socialdemokraterna är inte rätt parti att uppnå det. – SvD den 14 april 2010.

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen – socialdemokraterna har inte rannsakat sig själva sedan det sämsta valresultatet sedan demokratins införande i Sverige och arbetarpartiet har på allvar svikit arbetslinjen. Det var ingen trött Göran Persson utan även en makthungrig Mona Sahlin vägrar göra upp med bidragspolitiken, lansera fräscht och nytt tänkande genom att tillföra nya ansikten i partiet.

Det står idémässigt still hos svensk socialdemokrati. Hjulen snurrar inte och hamstern är död. Det är därför partiet för första gången någonsin har blivit ett parti som alla andra, tvingas plocka in kommunister i regering och går mot ett ännu sämre (!) valresultat än 2006. Jag hade inte varit särskilt glad om jag var socialdemokratisk partimedlem och som ung väljare i 27-årsåldern känns det knappast som ett fräscht framtidsalternativ.

Andra bloggare: Per pladdar, Fagerberg, Mitt i steget, Tokmoderaten, Ankersjö.

Media: SvD.

Annonser

Ett svar to “Tillbaka till framtiden”

  1. Inget nytt under solen. « essbeck Says:

    […] 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: