Gunnar Hökmark om krisen

Europa har hamnat i en lågkonjunktur och i Europaparlamentet pågår ett viktigt arbete för att skapa rätt förutsättningarna för Europa att resa sig och på bästa sätt klara sig ur krisen. Det arbetet leds bland annat av moderaternas Gunnar Hökmark som är vice ordförande i Europaparlamentets största partigrupp (EPP-gruppen) och ordförande för EPP:s ekonomisk-politiska arbetsgrupp. I sitt inlägg i parlamentet häromveckan varnade också Gunnar Hökmark för att inte tillåta gigantiska budgetunderskott med att mjuka upp medlemsländernas åtaganden mot det gemensamma regelverket. Samtidigt avfärdas den s.k. Tobin-skatten.

Det känns tryggt att Gunnar Hökmark berättar för Europaparlamentet att det är dags för en ny giv och att dra lärdom av vad som inträffat. Låt oss bara hoppas att fler lyssnar på budskapet och tar åt sig inför fortsättningen. Vi har inte råd med att länder överger regelverk som syftar till att skapa stabilitet och förutsättningar för sunda statsfinanser. Inför framtiden behövs också en progressiv reformagenda som lyfter Europa till världens ledande kontinenten för tillväxt, forskning och utveckling. Precis så som Europa var, en gång i tiden.

Läs andra bloggare: Gunnar Hökmark, Magnus orerar samt Fredrik Segerfeldt.

Annonser

5 svar to “Gunnar Hökmark om krisen”

 1. muflund Says:

  Härligt med så många klockrena citat från Hökmark! Exempelvis ”I don’t think we can solve the problems that has come from not respecting rules by creating new rules” och ”I prefer ambitious reforms before ambitious ambitions”.

 2. Glenn Says:

  Varför vore det fel att införa den s.k. Tobin-skatten?

 3. Anonym Says:

  Glenn, läs Klas Eklund Tobinskatten: ett medel söker sitt mål. Tobinskatten plockas från tid till annan och i en massa sammanhang som lösningen på en massa problem…

 4. Anonym Says:

  Här kan du skriften online: http://www.timbro.se/bokhandel/pdf/75664976.pdf

 5. Glenn Says:

  Anonym:
  Vet inte om det var ett speciellt bra svar… du får gärna utveckla det om du kan och inte hänvisa till någon annan….
  Tack på förhand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: