Vad har miljöpartiet emot jobben?

I gårdagens Agenda i SVT debatterade Jan Björklund och Maria Wetterstrand. Temat var framtidens välfärd apropå SKL:s rapport om att vi i framtiden kan förvänta oss en annorlunda demografisk situation i Sverige som ställer högre krav på antingen mer arbete eller högre skatt. Allt färre ska betala för allt fler, helt enkelt. Givetvis ställer sig en frihetsvän på tillväxtens och arbetets sida med fler som gör rätt för sig och mår bra av att vara delaktig på arbetsmarknaden. Samtidigt som en socialist, förklädd socialist eller grön eko-socialist med drag av fascism förespråkar en modell där människor ska få betalt för att vara lediga genom ett s.k. friår.

Det är enkel matematik. Du behöver inte nobelpriset i ekonomi för att förstå det uppenbara; det finns ingen bestämd mängd arbetstillfällen i Sverige som sedan ska fördelas. Istället skapas ständigt nya jobb och genom tillväxt blir vi mer produktiva, tillverkar och gör fler saker på kortare tid med alternativa användningsområden. Hur hade det sett ut om man införde friår på medeltiden? Vi hade fortfarande haft häst- och vagn, pampiga politiker i miljöpartiet hade levt i stora borgar samtidigt som elektricitet blott skulle vara en utopi. Det kanske är så Wetterstrand vill ha det? Alla lever ett med naturen – på riktigt.

Det är ingen slump att Tomas Tobé sågar miljöpartiet i dagens Göteborgs Posten heller. Vi moderater synar bluffen. Inget arbete, ingen utveckling. Ingen tillväxt, ingen utveckling. Ingen arbetslinje, ingen välfärd. Kom in i matchen!

Andra bloggare: Malmqvist, Mina Tre Kronor.

Media: SVT:s Agenda, GP.

Annonser

2 svar to “Vad har miljöpartiet emot jobben?”

  1. Pelle Says:

    De har väl t.o.m tagit ställning emot ekonomiskt tillväxt och skyller finanskrisen på densamma.

  2. André Assarsson Says:

    Pelle,

    Ja, mer eller mindre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: