SSU:s härdsmälta 3.0

I dag kom jag över annonsen till SSU:s reklamfilm. Det råder knappast brist på normativt tänkande och objektifiering av deltagarna i sann sexistisk anda i själva annonsen. Med tanke på att annonsen dessutom kommer från ett ungdomsförbund och ett parti som minst sagt är skeptiska till en fri marknad, reklam över huvud taget (på 90-talet var S-kvinnor emot parabolantenner p.g.a. dess kommersiella utbud) och viss sorts reklam i synnerhet är det minst sagt anmärkningsvärt. Härdsmältan fortsätter.

Andra bloggare: Sossar i Hbg, Norrblogg, Mediesnackis, Andesch.

Media: StagePool.

Annonser

4 svar to “SSU:s härdsmälta 3.0”

 1. Martin Tunström Says:

  Vari ligger normativiteten, objektifieringen och det sexistiska i filmen?

  Kan man inte ha ett politiska budskap i form av reklam även om man vill reglera och inskränka delar av marknaden?

  Svar har du för övrigt fått rörande den socialistiska friskolan, så hur härdsmältan kan fortsätta är för mig obegripligt? Har du inte den intellektuella förmågan att ta till dig förklaringen varför SSU lämnade in en ansökan om att få starta en socialistisk friskola?

 2. André Assarsson Says:

  Martin,

  Jag skriver om annonsen till filmen. Jag skriver om reklam som fenomen när ett ungdomsförbund är för enorma inskränkningar i just rätten till att sända fri reklam. Ert parti har bland annat övervägt böter mot ”sexistisk reklam” när ni själva sedan sänder det. Grattis till det. Läs mer på bl.a.
  http://www.aftonbladet.se/wendela/article369277.ab

  Det är stor humor att du ifrågasätter människor intellektuella förmåga när andra inte förstår sig på budskapet eller syftet med kommunikationens budskap. Allt är mottagarens fel i SSU:s värld. Aldrig tvärtom.

  Själv är jag av uppfattningen att ifall ett parti eller ungdomsförbund är emot något kanske det själv inte bör ägna sig åt det. Det kallas för hyckleri. Resten får stå för er.

 3. Kristofer Says:

  Skulle vara kul att höra mer om feministen André Assarssons utlägg om varför filmen är sexistisk. Eller använder du bara ord du snappat upp i debatten som du tänker att man kan slentriananvända lite då och då när man har chans att kunna dänga till en motståndare, utan att tänka efter själv först?

  Och om fler anammat ditt (?) budskap om möjligheten att ägna sig åt marknadsföring i reklam, så borde du väl ge SSU cred, inte snacka om härdsmälta?

 4. Martin Tunström Says:

  Precis, liksom Kristofer efterfrågar jag ett svar från André varför SSU:s valfilm skulle ”innebär[a] fördomsladdad diskriminering, förtryck och utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet.”?

  På vilket sätt är det dubbelmoral att samtidigt som man sänder politisk reklam så vill man inte ha fri reklam? Bara för att man inte vill ha oreglerad reklammarknad så innebär det ju inte att man inte vill ha någon reklam alls.

  Ja, jag ifrågasätter din intellektuella förmåga när du inte läser längre i artiklarna än till att SSU vill ansöka om att få starta en socialistisk friskola, och INTE läser vidare i artiklarna VARFÖR SSU vill ansöka om att få starta en socialistisk friskola. Hade du läst artiklarna hade du blivit medveten om att vi ansöker om att få starta en sådan skola därför vi vill kunna peka på det horribla i att man ska kunna bedriva skolor i religiös och i politisk form. Det är ett sätt att manifestera vårt motstånd till (religiösa) friskolor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: