Sluta dalta med miljöpartiet

Det är hög tid att alla synar, granskar och frågar om miljöpartiets politik på samma sätt som alla andra partier inklusive sverigedemokrater ständigt utsätts för kritiska frågor om den egna politiken. I höstas betraktades miljöpartiet som något slags vetenskapsgäng som satt inne på sanningar om miljö- och klimatfrågor inför toppmötet i Köpenhamn. När Maria Wetterstrand först knappt fick åka till Köpenhamn blev det ramaskri med skandalrubriker. Varför då? Sverige representeras av statsminister Fredrik Reinfeldt. Eftersom miljöpartiet är ett politiskt parti som gör anspråk på den högsta av all politisk makt som existerar i Sverige – att hamna i regeringsställning är det inte mer än rimligt att granskningen skärps.

Jag upplever inte att media har varit för snälla mot eller favoriserat miljöpartiet. Absolut inte. Däremot har vi andra partier och moderaterna i synnerhet daltat för mycket med gröna krafter som hotar jobben, tillväxten och välfärden i Sverige. Vi har daltat med ett parti som vill snabbavveckla kärnkraften, avskaffa betyg, höja bensinpriset med 2 kronor per liter, införa friår, avskaffa jobbskatteavdraget och införa 30 timmars arbetsvecka. Det är dags att syna bluffen och ta debatten.

Andra bloggare: Motpol, essbeck, Aud Audryan, Arkelsten, Mary X, Stockholmscollage

Media: Expressen.

Annonser

5 svar to “Sluta dalta med miljöpartiet”

 1. Jag tycker i och för sig att det är trevligt … « essbeck Says:

  […] 2, 3, 4, 5, Posted by essbeck Filed in Uncategorized Tags: Miljöpartiet, moderaterna 3 Comments […]

 2. Henrik Says:

  Förklara varför arbetstidssänkning är dåligt. Varför är det dåligt att folk får mer fritid? Varför är det dåligt att dela på dom jobb som finns istället för att en del jobbar halft ihjäl sig, medan andra mår dåligt att inte ha något alls? Har du blandat ihop att det är arbetsbrist och inte arbetarebrist vi har (och med dagens utveckling faktiskt inte ser ut att bli det framöver heller)? Lite argumentation tack!

 3. Magnus Ehrencrona, riksdagskandidat MP Says:

  En rak fråga: Har ni utsett MP till huvudmotståndare?

 4. André Assarsson Says:

  Henrik,

  Problemet med friår och att ”dela på jobben” är att resonemanget bygger på att det bara finns en viss mängd arbetstillfällen. För varje person som inte arbetar betyder det färre arbetade timmar, mindre tillväxt och ökade kostnader. Fritid är bra men ingenting är gratis. För varje ”ledig” timme krävs en ny arbetad timme. Annars går inte välfärdsekvationen ihop.

  Istället för att 1 person är ”ledig” medan andra betalar för den ledighet och 1 person arbetar så kommer det i moderaternas Sverige vara 2 personer som arbetar heltid. Det innebär mer pengar till välfärden och bidrag till Sveriges ekonomiska utveckling. Hur hade du tänkt finansiera all denna ”ledighet”? Utifrån tomma intet?

 5. Henrik Says:

  Nej, det är inte ett visst antal arbetstillfällen det handlar om, utan om faktiskt vara mer effektiv – något ditt parti gärna framhåller som målet. Mer effektiv med den arbetskraft som finns, mer kvalitet i det arbete som ändå ska göras, genom att flera personer får dela på både arbete och fritid. Du utgår från att det kommer finnas oändligt många fler jobb, vilket är något som redan prövats av sittande regering att åstadkommit och som de facto (utan fejkade siffror) misslyckats.

  Ett försök som faktiskt lyckats däremot är Toyota Center i Mölndal vilket du kan läsa om i denna fritt nedladdningsbara PDF: http://www.toyotagoteborg.se/PDFdokument/toyotamodellen.pdf

  Att ytterliggare redogöra för det hela låter sig inte heller göras i detta kommentarsfält, så jag föreslår att du och alla andra besöker http://www.kortarearbetstid.nu/ för att få en större redogörelse av hur det är tänkt.

  Och om du vill så ses vi på seminariet i Mölndals Folkets Hus den 25:e maj, där 3 välkända företrädare föreläser i detta ämne ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: