Det är hög tillväxt, dumbom!

När Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterar en rapport som spår ökade kostnader för välfärden om 25 bråkar vänsterpolitiker om hur mycket skatter. Vilka skatter ska höjas? Hur ska dessa höjas? När ska skatterna höjas? Vem är bäst på att omfördela när fler ska ta del av välfärdskakan? Därför är jag både glad och stolt över att Moderaternas Europaparlamentariker tillika MUF:s hedersordförande Gunnar Hökmark tar strid för det uppenbara; det behövs hög ekonomisk tillväxt. Vi kan bara få på plats mer och bättre utveckling om skatterna istället sänks så att utrymmet för investeringar ökar.

Men om vi höjer skatterna bara några steg på vägen mot vad gruppen bedömer behövs kommer tillväxten bli mindre, och då växer behovet av höjda skatter, eftersom skatteintäkterna alltid minskar när ekonomin går dåligt. Om svenska folket, vilket rapportförfattarna skriver, kommer disponera 1000 miljarder mer privat och det behövs 200 miljarder mer till det offentlig så talar det inte för skattehöjningar utan för att vi ska få så hög ekonomisk tillväxt som möjligt, så många som möjligt i arbete och så mycket nytt företagande som ger nya jobb som möjligt. –Gunnar Hökmark den 8 april 2010. Källa.

När socialisterna slåss om smulorna bakar frihetens försvarare välfärdskakan större med sänkt skatt, fler jobb och investeringar som klarar framtidens utmaningar. Varje skattekrona till välfärden kommer någonstans ifrån. Det ramlar inte ned pengar från himlen när riksdagsledamöterna trycker på sina voteringsknappar. Pengarna i bankomaterna kommer inte från ett tomt hål i väggen. Det är hårt arbete, tillväxt och investeringar som ligger bakom alltihopa.

Så var det förr, så är det nu och så kommer det att vara i framtiden. Därför behövs ett Sverige som jobbar och satsar på företagande. Eftersom det är dagens beslut som formar framtidens Sverige är det bråttom. Sluta tjafsa fördelning och satsa på tillväxt!

Andra bloggare: Gunnar Hökmark, Ewa Thalén, Kent Persson, Another point of view, Högbergs tankar.

Media: SvD, DN,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: