Miljöpartiet kvoterar

Miljöpartiet i Härnösand springer kollektivismens ärenden och kvoterar fram en vallista där varannan kandidat är ”invandrare”. Exakt vad en ”invandrare” är för något framgår inte. Istället nöjer sig miljöpartiet med sin godtyckliga smyg-rasism där grupper är viktigare än individer. Det är ett vi-och-dem-tänkande som skulle göra vilken sverigedemokrat som helst grön av avund med kategorisering av människor. Vi vet sedan tidigare vad miljöpartiets politik innebär och i riksdagen finns skarpa förslag på ren könskvotering.

Det finns många goda skäl med breda listor som attraherar en bred målgrupp där hela samhället finns representerat i kommunfullmäktige, till landsting och regioner samt riksdagen. Givetvis spelar bakgrund och livssituation roll när den egna politiken ska representeras och genomföras av människor som kan göra skillnad. Samtidigt får aldrig kompetens och förtroende reduceras till godtyckligt kategoritänkande. Att stämpla människor i pannan med en etikett och sedan skapa en konflikt mellan ”invandrare” och alla som inte är ”invandrare” är inte värdigt en modern demokrati där den enskilda människan alltid måste sättas framför gruppen eller systemet.

Vad är nästa steg? En kvoterad lista med varannan låginkomsttagare? I miljöpartiets Sverige betraktas inte människor som människor utan som grupper som står i konflikt med varandra. Karl Marx själv hade varit stolt över det senaste påfundet. En röst på Maria Wetterstrand är en röst på ett extremt vänsterparti som dessutom är beroende av kommunisterna i vänsterpartiet. Lycka till med att kalla sig för ett mittenparti när miljöpartiet både i ord och handling girar allt mer vänsterut. I dag kvotering, i morgon socialism.

Andra bloggare: Genusnytt.

Media: SvD, SVT Mittnytt.

Annonser

Etiketter: , ,

10 svar to “Miljöpartiet kvoterar”

 1. Johnny Arwidzon Says:

  Bättre med Socialism än med fascism som råder i nuläget min vän ;-)

 2. Josef Boberg Says:

  Jo… – André Assarsson – men varför kunde ej riksdagsModeraterna (video 8 min) tillåta Anne Marie Pålsson att lyfta fram vad som pågår i Sverige och EU (video 4,5 min) – ifall nu Moderaterna står för frihet för vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna :?:

 3. André Assarsson Says:

  Johnny,

  På vilket sätt råder fascism för tillfället?

 4. André Assarsson Says:

  Josef,

  Om du syftar på partipiskan i riksdagen gäller det alla partier.

 5. Josef Boberg Says:

  Jo, tyvärr tyvärr…

  ”En PartiKrati eller partistyre/partivälde är en form av representativ demokrati = att auktoritativt och legitimt utöva kontroll…) där den lagstiftande makten i praktiken ligger hos EN politisk MAKT som är organiserad i politiska partier – och inte hos enskilda politiker eller medborgare.”

 6. Josef Boberg Says:

  Den enda skillnaden på PartiKrati och t ex Marxism och Fascism är ju att dom gör det dom gör helt öppet – och att PartiKraterna gör det dom gör MYCKET väl kamouflerat för oss av vanligt folk = betydande flera än 90 % av medborgarna.

  Vilket är att föredra ?

 7. Göran Hådén Says:

  Kvotering är inget mål, utan ett i nuläget bra medel för att bidra till att de bäst lämpade får uppdrag. Har bloggat om det på http://hallplatshaden.wordpress.com/2010/04/03/randiga-listor/

 8. Jonas Says:

  Grupper i konflikt med varandra? Jaså du. MP Härnösand framstår snarare som en föredömligt konfliktfri partiförening. Att de dessutom har många kompetenta kandidater som är födda utomlands är ju suveränt, det kanske kan kompensera för att övriga partier knappt hittar några alls.

 9. Tomas Q NIlsson Says:

  Du citerar slarvigt André! varannan på vår lista är förr i sverige, varannan inte. Vi använder inte bergreppet invandrare, av flera orsaker.

  Gå ut på stan i Härnösand vilken dag som helst och du ser människor med alla tänkbara ursprung. I kommunfullmäktige däremot sitter nästan bara svenskfödda. Är människor från andra länder ointresserad av politik? Olämpliga politiker? Okunniga? Nej! Däremot saknas det förebilder och vana hos många utlandsfödda att engagera sej i politiska partier. Precis som det för 30 år sedan knappast fanns några kvinnor i politiken. I ett sådant läge är kan vissa grupper behöver lyftas extra, exempelvis genom kvotering.

  Jag vet att moderaterna förnekar strukturella faktorer och förkastar kvotering som metod. Men så är ert parti också det parti med allra störst kvinnounderskott, både bland kandidater och väljare. Enligt vad jag hört har din partiledning insett att det är ett problem. Men Reinfeldt är kanske också ”kommunist imorgon”, liksom folkpartiet länge varit det – eller?!

 10. Tomas Q NIlsson Says:

  född , inte förr (i första raden)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: