En röst på Sahlin är en röst på Ohly

Förtroendet för alliansregeringen ökar och i mätning efter mätning bekräftas bilden av en trovärdig regering som leds av en populär statsminister som ställs mot ett tydligt vänsteralternativ. Valet kommer att bli jämnt men någonstans på något sätt måste det också avgöras. Då spelar det roll att valet för förstag gången handlar om regeringsalternativ istället för enskilda partier. Samtidigt är jag övertygad om att Mona Sahlins beslut att inkludera kommunister i en rödgrön regering är och kommer att bli hennes fall.

En röst på Mona Sahlin är en röst på Lars Ohly. Jag är inte säker på att kärnkraftsälskande LO-arbetare, vårdbiträden som fått sänkt skatt med 1500 kr i månaden och S-märkta tjänstemän som tycker att Sveriges bidrag för ett fredligare Afghanistan är beredda att gira vänsterut. Vi ser redan i förslag efter förslag hur socialdemokraterna efter Göran Persson girar allt längre vänsterut. Till och med Mona Sahlins eget vurmande av avdrag för hushållsnära tjänster överges till förmån för Ohlypolitiken. När senast gick vänsterpartiet med på något förslag som stod i motsats till deras egen politik för att kunna kompromissa? Det har inte hänt. I ett parti där Lenin hängde på partiväggarna så sent som 1998 är det tvärstopp mot allt som inte är vänster.

Ingvar Carlsson gjorde inte det. Olof Palme gjorde inte det. Per-Albin Hansson gjorde definitivt inte det. Mona Sahlin gör det. Att tillåta sig styras av och hamna i en direkt beroendeställning av ett kommunistiskt parti som redan hotat att fälla en S-regering är inte regeringsduglighet. Att låta en partiledare som grät när Berlinmuren föll bli statsråd och rentav utrikesminister i Sverige är inte rimligt. Att som parti med stöd av över 40 procent av väljarkåren krympa till den lägsta nivån sedan den allmänna rösträtten infördes 2006 och sedan minska från det (!) beror definitivt på vänstersvängen.

Förtroendet ökar för alliansregeringen men hur är det egentligen ställt med Mona Sahlin och Lars Ohly?

Andra bloggare: Snällman, Elkers, Falk, Persson, Sörliden, Kulturbloggen, Kommunisternas blogg, Jinge, Erixon.

Media: DN, SvD, SvD2, Aftonbladet.

Annonser

2 svar to “En röst på Sahlin är en röst på Ohly”

  1. Elias Giertz Says:

    Du har så rätt. Sahlin förlorar mångdubbelt på Ohly som samarbetspartner. Men det blir en intressant valrörelse.

  2. Berta Says:

    Om det vore så väl Ohly gillar jag dessutom har de en politik som gynnar folket i stort värnar de svaga i Samhället.
    Så Ohkly får gärna mera röster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: