Glad påsk!

Alla läsare av Frihet är inte gratis önskas en glad påsk! Det är fantastiskt kul att så många läser och kommenterar bloggen. Jag försöker svara på allt och givetvis så läses allting. Dessutom påverkar feedback mig och mitt fortsatta arbete i Moderata Ungdomsförbundet och moderaterna. Bara det kan vara värt en del. Här är några påskreflektioner som kan vara värda att fundera på i påskpysslet och godisätandet:

  • Varför är inte Sveriges framtid viktig? Ett lands framtida konkurrenskraft, välfärd och trygghet beror på dagens ungdomsgenerationers möjligheter på arbetsmarknaden. Precis som Sydsvenskans ledare konstaterar har det här landet sedan 1970-talet oavsett konjunkturläge haft en ungdomsarbetslöshet som i genomsnitt varit tre gånger högre än bland medelålders. I dag ligger den enligt EU:s officiella statistik på nästan 25 procent. Det råder massarbetslöshet bland ungdomar. Vad gör då alla politiska partier? Jo, flirtar med pensionärerna i det här landet vars pension beror just på ungdomar som ska finansiera välfärden. Gör om, gör rätt!
  • Varför fortsätter debatten om sockerskatt? Alla tycks vara överens om att aprilskämtet från folkhälsofascisterna på Karolinska Institutet borde stannat som ett aprilskämt och inte ett seriöst förslag. För det första kokar alltid allting ned till eget ansvar. Trots tobaks minst sagt ohälsosamma följder gör människor valet att snusa eller röka. Oavsett varningstexter och statliga pekpinnar. För det andra existerar ingen fascistisk samhällskropp. Ett folk. En kropp. En hälsa. Låter det bekant? Min kropp är inte din kropp och det samlade värdet av allting vi äter kan vara statistiskt intressant för upplysning och information men inte politiska pekpinnar. För det tredje vet vi vad skatteinstrumentet innebär i termer av oönskade effekter där smuggling och svartarbete frodas i hjulspåren av en misslyckad politik.
  • Varför röstar fler unga på miljöpartiet? Enligt opinionsinstitutet Novus drar miljöpartiet 17 procent av förstagångsväljarna samtidigt som piratpartiet och sverigedemokraterna lyfts av ungdomarna. Det är långt kvar till valdagen och moderaterna ska försvara sin position som största parti bland förstagångsväljarna sedan valet 2006. Jag är övertygad om att vi kommer att klara den uppgiften. Allt fler inser också att en röst på Maria Wetterstrand är en röst på kommunisten Lars Ohly med allt vad det innebär. Dessutom föreslår oppositionen en särskild ungdomsskatt med chockhöjningar av både skatter och arbetsgivaravgifter, vilket skulle slå hårt just mot den unga målgruppen. Mycket talar för att det ser annorlunda ut när politikens innehåll börjar diskuteras och granskas.
  • Var tog debatten om tryggheten vägen? Mord på öppen parkeringsplats. Skottlossning på E4:an. Skottdrama i Södertälje. Tolvåring flicka våldtagen i Skåne. Det är Sverige – bara senaste dagarna. Rättsstaten måste stå resolut och kompromisslös mot våldet samtidigt som vi behöver en bred diskussion kring hur det frivilliga samhället bortom batonger, polisbilar och arresteringar kan förebygga och stävja brottslighet. Trygghetsfrågan kan mycket väl segla upp på dagordningen inför valdagen i höst. Många är överens om behovet av åtgärder men krav på konkret handling och en tydlig på politik inom området får aldrig underskattas. Trygghet och frihet hänger ihop. Att kunna röra sig fritt på gator och torg alla tider på dygnet borde vara en självklarhet i vårt land!

Andra bloggare: HögbergMårten StrömIn Your FacePeter Andersson,  KulturbloggenNGruppenMary XÖrfilar och gladsparkarMaten & PengarnaPolitikerbloggen,

Media: ExpressenSDSAftonbladetDNDN2SvDSvD2SvD3.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: