S är inget framtidsparti

Socialdemokraterna byter slogan från ”Alla ska med” till ”Möjligheternas land” inför höstens val. Precis som banken Nordeas kända slogan ”Gör det möjligt” krävs det lån på framtidens bekostnad för att vänsterexperimentet ska få ihop sin politik. Genom att urholka västvärldens bästa statsfinanser och låta oss ungdomar stå för notan trummar socialdemokraterna på i sin kritik mot alliansens s.k. passivitet. Allt åt alla. Någon annan betalar. Vi har redan sett hur socialdemokraterna i Storbritannien och Spanien kört ländernas ekonomi i botten. Gunnar Hökmark beskriver förtjänstfullt vad sossarnas Nordea-politik fast med SMS-lån skulle innebära:

Om Sverige, som Mona Sahlin föreslog, följt Storbritanniens exempel och det gått här som det gått där hade statsskulden ökat med 109 procent 2007-2011. Trots att vår BNP föll som den brittiska beräknas vår statsskuld öka med endast 8,5 procent under de åren. Hade vi gjort som britterna hade varje svensk varit skyldig framtiden 125 000 kronor mer. – Gunnar Hökmark, moderaternas gruppledare i Europaparlamentet på Newsmill.

Det hade inneburit att vi ungdomar skulle stå för Sahlins nota. Sådana är socialdemokraterna. Det är ett ansvarslöst parti som för stunden lovar miljardsatsningar på allt och alla genom att skicka notan till framtiden. Vi minns 90-talskrisen som var en direkt följd av socialdemokratins haveri på 1980-talet med devalveringar, devalveringar och devalveringar för att skjuta på kostnadskrisen framför sig. Tidigt 90-tal small det och riksbanken tvingades höja räntan till 500 procent som ett direkt motreaktion. Marknaden sade ifrån. Verkligheten kom i kapp. Sossarna förlorade valet och lärde sig en läxa. Tills nu. Nu är det dags igen. Fast den här gången med planekonomiska kommunister och tillväxtfientliga miljöpartister vid samma roder som Slösa a.k.a. Mona Sahlin. Det är inget framtidsalternativ.

Läs andra bloggare: Bara Helene, Martin Moberg, Katarina Nyberg.

Läs media: Resumé.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: