10 punkter gräslökssocialism

Miljöpartiet är politikens svar på musikbranschens one hit wonder, det vill säga ett band som kan ha många låtar på repertoaren men vars breda publik bara är riktigt intresserad av en enda: Tänk Los del Río medMacarena, Nenas 99 Luftballons och varför inte Snoddas och hans Flottarkärlek. MP vill gärna uppfattas som ett politiskt fullsortimentsalternativ, men när det kommer till kritan är det bara miljö som gäller. – SvD:s söndagskrönika.

Kloka ord från media som fullt rimligt börjar syna MP:s politik i takt med att deras opinionssiffror slår i taket. Ett parti som länge marknadsfört sig som ett mittenparti borde precis som i pokersammanhang synas eftersom det bara är en bluff. När korten granskas visar det sig att socialismen i många fall är värre än hos socialdemokraterna. Tillåt mig ge några exempel:

 1. Miljöparitet vill höja skatterna med 41 miljarder kronor. Det är flera tusenlappar extra om året för vanliga människor.
 2. Miljöpartiet vill införa 30 timmars arbetsvecka. Det innebär mindre jobb, mindre välfärd och mindre plånböcker.
 3. Miljöpartiet vill höja bensinskatten med 2 kr per liter. Det slår hårt mot svensk transportnäring och människor utanför Stockholms tunnelbanor.
 4. Miljöpartiet vill förbjuda allt flyg söder om Sundsvall och höja flygkostnaderna med 600 kronor per resa inom Europa. Det slår hårt mot näringslivet och vanliga människors möjligheter att träffa släkt och vänner.
 5. Miljöpartiet vill införa en särskild skatt på valutatransaktioner, s.k. Tobinskatt. Det innebär mindre globalisering, slutna gränser och mindre möjligheter till det som gjort Sverige rikt – nämligen att handla med omvärlden.
 6. Miljöpartiet vill politisera pensionsfonderna genom ”en ökad samhällelig kontroll över pensionsmedel”. Det innebär färre möjligheter till bra avkastning från förvaltare som gör det mer effektivt än staten. Fattigare pensionärer, helt enkelt.
 7. Miljöpartiet vill avskaffa räntan i ekonomin. Det innebär att vi alla kan totalt glömma bort att låna pengar till studier, köpa en lägenhet eller för den delen bygga någon vindkraft vid sidan av statens satsningar. Snacka om socialism.
 8. Miljöpartiet vill stänga 45 procent av all elproduktion i Sverige. Det innebär att 300 000 jobb hotas inom basindustrin som är direkt beroende av kärnkraften. Alternativet? Det existerar inget över huvud taget. Vindkraften står i dag för 1 procent av elproduktionen, trots massiv utbyggnad. I MP:s Sverige råder mörker eller import av kolkraft från Danmark.
 9. Miljöpartiet vill avskaffa jobbskatteavdraget. På deras partikongress förra året tog partiet ställning mot att busschaufförer, vårdbiträden och vaktmästare får behålla 1 500 kronor i månaden. Den gröna skatteväxlingen har övergivits till förmån för röd skattehöjning för alla. I MP:s Sverige ska det löna sig mer att leva på bidrag.
 10. Miljöpartiet vill ”stimulera till löntagarägande och kooperativt företagande […] vill vi successivt demokratisera ekonomin”. Det här får Lars Ohly att skratta hela vägen till Nordkorea av glädje. Den privata äganderätten skrotas till förmån för majoritetsägande av företag, affärsverksamhet och organisationer som startats med två bara händer av någon. Hej då, IKEA, Volvo och H&M i Sverige! Socialism när det är som värst.

Läs andra bloggare: Ankersjö, Louise, Rolf Eriksson, Hildingson, Back Nilsson.

Annonser

6 svar to “10 punkter gräslökssocialism”

 1. Back Nilsson Says:

  tack för länken ska hålla ett öga och hoppas kunna bjuda TILLBAKS

 2. Svenska Trädkramares Intresseorganisation « Basses Hörna Says:

  […] Nu har de gått in i ett samarbete med socialdemokraterna och kommunisterna och deras politik har förändrats för att passa med vänstern. Skatteväxlingen har blivit skatteökning. De vill höja skatterna nästan dubbelt så mycket som sossarna vill. De har rört sig långt åt vänster, och har fortfarande med sig sin flummiga, ologiska trädkramarattityd. De ska avveckla kärnkraften direkt, inte bygga några fler vind- eller vattenkraftverk höja bensinskatten med 2kr per liter, förbjuda all flygtrafik söder om Sundsvall, höja priset för flygresor inom Europa med minst 600 kr, de vill avskaffa ränta helt och hållet, vilket göra att banker inte kan tjäna pengar på att låna ut pengar till folk och därför måste slås igen, eller bli statliga (alltså en kommunistisk/socialistisk idé), osv. osv. […]

 3. Miljöpartiet kvoterar « Frihet är inte gratis. Says:

  […] grön av avund med kategorisering av människor. Vi vet sedan tidigare vad miljöpartiets politik innebär och i riksdagen finns skarpa förslag på ren […]

 4. josefinutas Says:

  Vartifrån kommer dessa förslag och siffror från Miljöpartiet? Är bra med källa, så man kan granska den så kallande granskningen.

 5. Anja Osmanski Says:

  I enjoy reading an article that will make people think. Also, many thanks for allowing me to comment!|

 6. pintar coche madrid Says:

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a
  friend who was doing a little research on this.

  And he in fact ordered me lunch due to the fact that
  I discovered it for him… lol. So let me reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this issue here on your web page.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: