Moderata Studenter i SvD

Moderaterna måste lova, inför valet 2010, att fortsätta göra det lönsamt att ha ett extra arbete vid sidan om studierna. Även om en student, som jobbar extra och tjänar 4000 kronor i månaden, får 500 kronor extra efter jobbskatteavdraget måste fler reformer till. Studenter lever ofta på knappa marginaler och vinner mycket på ett höjt grundavdrag. Att skattebefria de första 100 000 kronor man tjänar gör att studenter har råd att spara en del av pengarna från sommar- och extrajobbet.

Erik Persson, riksordförande Moderata Studenter i SvD Brännpunkt den 23 mars 2010.

Det är bara instämma i Moderata Studenters krav på en arbetslinje värd namnet – även för studenter. På vilket sätt bidrag och studier utan verklighetsförankring skulle vara rätt för ett konkurrenskraftigt Sverige och välmående studenter får gärna vänsterexperimentet svara på.

Att kunna behålla egna surt förvärvade slantar samtidigt som studierna går bra är både rätt och viktigt. Då är studenter bättre rustade inför arbetsmarknaden samtidigt som den första löneförhandlingen får ett bättre utgångsläge.

Annonser

Ett svar to “Moderata Studenter i SvD”

  1. Tyvärr MUF kan inte alla studenter arbeta extra « Viktor Tullgren Says:

    […] Universitets Studentkårs (SUS) debattinlägg angående studenters ekonomi. Enligt någon sorts moderat mall försöker Erik Persson göra detta till en fråga om arbete kontra bidrag, vilket leder till att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: