MUF:s Distriktsforum 2010

Efter en lyckad helg på Moderata Ungdomsförbundets Distriktsforum i helgen finns det all anledning att vara framtidsoptimist som ung moderat. Det går helt enkelt väldigt bra just nu och runtom i landet finns både viljan, modet och människorna för att göra en historisk valrörelse. MUF:s vårkampanjmaterial är presenterat, MUF:s ledande företrädare är utbildade och stämningen är på topp.

För egen del inledde jag helgen redan i torsdags kväll med förbundsstyrelsesammanträde. Väl där avrapporterades verksamheten och efter en intensiv stämmoperiod är det dags att växla upp tempot. På Distriktsforum blev det bl.a. insatser som talare för alla utbildningsansvariga i distrikten med fokus på att rusta inför valrörelsen. Under söndagskvällen avhöll även valledningen ett möte där  beslut fattades kring den fördjupade politiska inriktningen som undertecknad ansvarar för. Det har varit intensiva dagar.

Några reflektioner från helgen:

  • Helgens citat: ”Alla som träffat en SSU:are vet varför SSU satsar på tv-reklam istället för personliga samtal” – MUF:s förbundsordförande Niklas Wykman i sitt anförande under söndagen.
  • Hotellet bjöd på gratis underhållning under fredagskvällen i form av lagen i TV4:s Körslaget som bodde där och höll mer låda än vad jag någonsin sett på en MSU-tillställning. Till och med i hissen dansades, sjöngs och klappades det. Galet.
  • Statsministerns anförande under söndagen innehöll bl.a. egna reflektioner kring sin tid som MUF-aktiv och det märks tydligt att Fredrik Reinfeldt bryr sig. Han är genuint intresserad av att lösa samhällsproblemen som unga människor upplever i sin vardag.
  • Eftersom jag hade det stora nöjet att under fredagskvällen sitta vid samma bord som Ulf Adelsohn, f.d. moderat partiledare och numera SJ:s ordförande måste jag bara säga att mycket är förlåtet, SJ! Det bjöds på god choklad och många, många skratt från någon som fortfarande är ung i sinnet. Han hade många kloka tips och poänger kring det politiska arbetet kring generationsfrågor.
  • Till sist: Stämningen var magisk! Det är svårt att utvärdera en helg eftersom det alltid finns saker som kan bli bättre och det sker egentligen ingen öppen heltäckande utvärdering. Däremot tar jag med mig den fantastiska stämningen, kampviljan och inställningen om moderat valseger med mig hem till Skåne. Nu kör vi!

Förbundsstyrelsemötet.

Jag talar för utbildningsansvariga. Foto: Evelina Kogsta.

Posering med Ulf Adelsohn.

Statsminister Fredrik Reinfeldt gästade MUF.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: