Kvällen med Lund MUF

I kväll gästar jag Lund MUF för ett anförande om miljöpartiets politiska förslag. Sannolikt kan MP:s framgångar förklaras av rödgrön kannibalism och storstadsväljare som livsstilsröstar på vad som vid första anblicken verkar vara ett grönt mitten-alternativ men som egentligen är genomrött. Jag är på många sätt imponerande av miljöpartiets kommunikation och förmåga att nå fram. Affischerna är oftast i världsklass och budskapen är enkla. Problemet med miljöpartiet är att det är en ideologisk röd-brun-röra som hotar jobben och klimatet.

Att rösta på miljöpartiet i höst är lite som att ragga på krogen och lyckas. Det kan verka himla trevligt den där kvällen men dagen efter vaknar du upp med Lars Ohly som finansminister, Mona Sahlin som statsminister och istället för fler jobb blir det 30 timmars arbetsvecka, friår och import av kolkraft från Danmark istället för ren och säker kärnkraft. Jag kan varmt rekommendera MP:s partiprogram för den allmänborgerliga eller mittenväljare som inte sympatiserar med vänsterpolitik. Det är tydliga vänsterdrag och lösningarna känns igen från dåtidens planekonomier. Samtidigt finns det en obehaglig livsstilsfascism där alla ska leva sina liv som Maria Wetterstrand. Inget flyg. Inget kött. Ingen frihandel. Bara den sanna gröna enda vägen som Maria bestämt för oss alla.

Jag ser fram emot en intressant talarkväll i Lund. Vi börjar 19.00 med dubbel akademisk kvart. Precis som det ska vara i Sveriges mest populära lärdomsstad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: