Bildt om yttrandefrihet

Att hävda att det strider mot regeringsformen att beklaga att man förlorat en votering är onekligen en rätt djärv ståndpunkt. Jag kommer att fortsätta att hävda att det var beklagligt – faktiskt djupt beklagligt. Det kan inte bara vara Lars Viks som har yttrandefrihet här i landet. Carl Bildt den 15 mars 2010. Källa.

Jodå. Även en statsminister och en utrikesminister har yttrandefrihet. Därför är det så klart inget annat än en cirkus som socialdemokraterna dragit igång genom att KU-anmäla uttalanden om riksdagens beslut att politisera historien.

Annonser

2 svar to “Bildt om yttrandefrihet”

  1. alvaro Says:

    KU-anmälan är helt befogad om inte annat för någon har frångår sina principer och vägrat att kalla en katt katt bara för att det inte gynnar Sveriges ekonomiska intressen. Det för mig skäl nog att inte bara KU-anmäla, utan dessutom kräva utrikesministerns omedelbara avgång så vi slipper skämmas för Sveriges roll i världen!

  2. alvaro Says:

    Förra inlägget skrevs i all hast. Här är texten som den bör vara:

    KU-anmälan är helt befogad om inte annat om någon frångår sina principer och vägrar kalla en katt katt bara för att det inte gynnar Sveriges ekonomiska intressen. Det är för mig skäl nog att inte bara KU-anmäla, utan dessutom kräva utrikesministerns omedelbara avgång så vi slipper skämmas för Sveriges roll i världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: