Vänsterpartiet kommunisterna

Dagens ledare i SvD berör avslöjandet om vänsterpartiets samarbete med kommunister i Colombia. Jag har sedan tidigare kommenterat Mona Sahlins kommunister men låt oss påminna varandra om Lars Ohly. En partiledare med en minst sagt tveksam demokratisyn som riskerar att bli statsråd i Sverige om oppositionen vinner valet:

 • Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa. – Lars Ohly i Dagens Politik, 27 december 1996.
 • Jag har varit kommunist sedan jag gick med i Kommunistisk ungdom 1978 och aldrig förknippat det med diktatur eller förtryck – Lars Ohly i Aftonbladet, 27 maj 2000.
 • För mig så handlar det om att vara trogen de ideal jag har varit trogen ända sedan jag blev politiskt aktiv i vänstern på 70-talet -Lars Ohly i Ekots lördagsintervju, Sveriges Radio P1, 24 januari 2004.
 • Jag skulle välja Castro före Blair om Castro ställde upp i ett allmänt val, men det problemet är att gör han ju inte -Lars Ohly i SVT:s Gomorron Sverige, 30 maj 2006.
 • USA är det stora hotet mot demokrati och mänskliga rättigheter i världen, på grund av sin styrka och sin imperialistiska politik. – Lars Ohly i avslutningstal till vänsterpartiets kongress 8 juni 2008

Läs andra bloggare om Vänsterpartiet kommunisterna: Motpol, Perspektiv, Arkelsten, Magnus Andersson, Böhlmark.

Läs media: SvD.

Annonser

9 svar to “Vänsterpartiet kommunisterna”

 1. Daniel Says:

  Jag förstår inte upprördheten.

  Moderaterna säljer ju gärna övervakningssystem till kommunisterna i Libyen.

 2. alvaro Says:

  Näringslivets grepp över samhället är mycket blodigare i Latinamerika än vad du kan förstå. Därför måste de krafter som motsätter sig systemet försvara sina liv. Vet du hur många fackföreningsledare som mördas i Colombia varje år? Undrar om ni ens bryr er om detta.

  ”USA är det stora hotet mot demokrati och mänskliga rättigheter i världen, på grund av sin styrka och sin imperialistiska politik. – Lars Ohly i avslutningstal till vänsterpartiets kongress 8 juni 2008”

  Han har rätt i hela den formuleringen:

  1. USA har i många år visat att demokratin är underårdnad Imperiets egna syften. Landet har legat bakom hundratals kupper runt om i världen.

  2. Om du då lägger till styrkan…

  Ja då har du ett av de största hoten mot världsfreden tillsammans med Iran.

 3. alvaro Says:

  Med ”näringslivet” avser jag arbetsköparna som ju så ofta kallar sig svenskt näringsliv t. ex.

 4. Funderingar ifrån ett kommunaltjobb Says:

  om tex jag ger pengar till ett nazi parti ja då >ÄR jag fan nazist

  men mned vänsterns smuts logik är dom inte kommunister??

  håhå jaja

 5. Funderingar ifrån ett kommunaltjobb Says:

  om tex jag ger pengar till ett nazi parti ja då >ÄR jag fan nazist

  men med vänsterns smuts logik är dom inte kommunister??

  håhå jaja

 6. Juan Manuel Fernandez Says:

  – Ja då tar vi den första pricken på ditt påstående; Kuba är det enda landet i Latinamerika som har en fullt fungerande utbildning, mycket låg kriminallitet, Inga mystiska ”försvinnanden”, rasismen som frodades under den USA stödda Batistajuntan. Skulle du sluta vara så fruktansvärt dåligt inriktad på latin amerikansk politik skulle du förstå varför Kubas regering har funnits så länge. Sen så har ju Kubas trevliga granne USA inte varit till något större hjälp med sina flott blockader mot Kuba.

  – Yess, nu är det punkt två. Lars Ohly är en demokratisk kommunist, något som välkammade moderater inte törs att förstå eftersom det inte är erat mål.

  – Det är jag verkligen glad för att han är.

  – Blair förtjänar inte en uns av respekt, bara där har vi en anti demokrat som med vapen i hand försöker tvinga andra att tro som han själv.

  – Ja du, USA är om något land en ledande anti demokratiskt imperium, ett imperium som ni moderater gärna vill bli en del av. Ivriga som sjutton med sin VETO rätt och ivriga som sjutton för att utbilda soldater.

  Du skriver om ett läge och land du inte vet ett uns om, du skriver om ett land som är i ett desperat behov av förändring, du skriver om det enda landet där skillnaden mellan rik och fattig fortfarande ökar i Latinamerika.
  Kolla upp eran international innan ni börjar prata om folkstyre, se hur många föredetta militär juntor ni har i ert internationella medlemskap

 7. kunjungi website Says:

  kunjungi website

  Vänsterpartiet kommunisterna | André Assarsson

 8. q=vimax+asli Says:

  My relatives all the time say that I am killing my time here at
  net, except I know I am getting knowledge daily by reading such good articles
  or reviews.

 9. jual vimax Says:

  My family every time say that I am killing my time here at web, except
  I know I am getting experience every day by reading such pleasant articles.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: