Syns du inte, finns du inte?

Socialdemokraternas ledande drama queen Monica Green slår till igen. Hon har bl.a. varit förbundsstyrelseledamot för SSU och förbundsordförande för Unga Örnar. Nu är hon tjänstledig som lärare och riksdagsledamot med smak för att synas. Häromveckan ljög hon ihop att socialminister Göran Hägglund räckte ut tungan åt henne och nu gör hon utspel om att legalisera incest. Vi kan vänta oss kraftiga avståndstaganden från många inklusive Greens egna partikamrater. Men Green får sina 15 minutes of fame, grattis!

Det tycks råda SM i politisk marknadsföring för tillfället. Länge tog Lars Vilks ledningen med sina utspel om yttrandefrihet som i sig är en viktig fråga men som ursprungligen sannolikt bara handlade om att synas. Vi skåningar som läst om och tagit del av Vilks tidigare uttalanden vet att han älskar rampljuset. Därför blev vi inte heller särskilt förvånade över alla bilder där han poserar med en yxa i det egna hemmet, visar upp sin mobiltelefon i TV och sitter i morgonsoffor. Inget fel på det. Det är hans beslut och givetvis har han mitt fulla stöd i debatten om yttrandefriheten men låt oss också se bakom hans avsikter.

Nu kontrar Monica Green mot Vilks. Dagens utspel om att legalisera incest är knappast en realistisk eller särskilt seriös politisk fråga. Ingen bryr sig om den. Det är bara stötande, konstigt och helt verklighetsfrånvänt. Här har vi 25 procent ungdomsarbetslöshet, historisk finanskris att lösa, en välfärd som behöver mer resurser och en rättsstat på reträtt inför hot om brott; då diskuteras incest. Det är rent politiskt ett hål i huvudet men förmodligen ett välgenomtänkt drag för att synas. Green är heltidspolitiker sedan 14 år tillbaka. Hon vet vad det innebär att gå ut med sådana åsikter. Det är ingen slump att hon gör det. Hon vill synas och gör det – på partiets bekostnad. Nu tar ännu färre socialdemokraterna på allvar som en seriös politisk samlad kraft som vill lösa akuta samhällsproblem i Sverige.

Det verkar som att många börjat läsa den irländska filosofen George Berkeley som skulle kunna sammanfattas med ”Syns man inte, finns man inte”. Länge kritiserades Fredrik Reinfeldt för att vara en osynlig statsminister eftersom många jämförde honom med Göran Persson som alltid tog plats och syntes. Nu syns alliansen istället på bredden med många olika företrädare. Friheten har som bekant många ansikten. Givetvis finns du även om du inte alltid syns. Det borde även Monica Green inse och sluta med sina tramsiga utspel.

Läs andra bloggare: Anybody’s place, Monica Green, Anna König.

Läs media: Expressen, SvD, Politikerbloggen, SR,

Annonser

2 svar to “Syns du inte, finns du inte?”

 1. Vad tycker du egentligen Monica? « Kent Valdemarssons (m) blogg Says:

  […] Veckans rikspucko och André Assarsson och Anybody’s place och Anna König Jerlmyr och Monica Green 59.273755 15.207539 […]

 2. the beaded fringe at the bottom scala dress Says:

  When you have located the ideal beaded bridesmaid dresses, you will then have to
  decide suitable colors. There has been a lot
  of improvement in the designs and functionality aspect of these purses.

  They are very good pieces of jewelry which can be handed over from you to your children.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: