Därför vinner alliansen valet

Enligt Sifos senaste mätning bekräftas exakt samma trend som förmodligen kommer att hålla sig fram till valdagen. Vi kommer sannolikt att få skiftningar mellan olika partier men trenden är tydlig: socialdemokraterna går mot sitt absolut sämsta val sedan den allmänna rösträttens införande och är under 2006 års valresultat(!) som var en historisk katastrof. Samtidigt är moderaterna över 30 procent i flera mätningar, vilket skulle innebära vårt partis bästa valresultat någonsin. Detta är svensk politiks två huvudalternativ och vägval. Trenden är tydlig.

Vi vet också att hundratusentals tidigare socialdemokratiska väljare nu röstar på moderaterna. Det var det som avgjorde valet 2006 och det är precis det som kommer att avgöra valet 2010. Väljare som söker ett genuint arbetarparti som uppmuntrar, tar ställning för och värnar arbetslinjen. Samtidigt har Sveriges statsminister en viktig roll. Många marginalväljare som känner osäkerhet inför alternativen tittar på landets ledare och ser det som ett förtroendeval om att behålla eller välja ny statsminister. Där står populära Fredrik Reinfeldt mot minst sagt ifrågasatta Mona Sahlin. Du vet vad du har men du vet aldrig vad du får.

Konjunkturläget borde talar för oppositionen eftersom väljarna tenderar att vara kritiska mot etablissemanget i dåliga tider och vara mindre benägna att välja nytt och kasta om i goda tider. Så är dock inte fallet. Alliansen valdes i brinnande högkonjunktur och har seglat upp till relativa toppnivåer under finanskrisens djupaste svackor. Väljarna har förtroende för den ekonomiska politiken, ansvarstagandet och regeringens sätt att möta krisen. Det talar för att väljarna inte vill omkull kasta detta i fortsatt lågkonjunktur till förmån för slösa-Mona, bidrags-Ohly och friårs-Peter.

Enligt min bedömning blir det ett rekord jämnt riksdagsval. Alla insatser kommer att göra skillnad. Hela vägen fram till och även på valdagen. Men mycket talar för att alliansen vinner men precis som i Idas sommarvisa gäller det att sätta fart om det ska bli någon sommar. Framtiden är inte förutbestämd. Den avgörs av vad vi gör i dag. Moderaterna har Sveriges största partipolitiska ungdomsförbund och landets i särklass både största och mest erfarna kampanjorganisation i form av MUF som ska föra samtal med förstagångsväljarna.

Vi har redan etablerad Ung Allians och MUF, MSU och MST har aldrig varit bättre förberedda inför uppgiften.Vi vet av erfarenhet att det parti som vinner förstagångsväljarna också vinner valet. Därför vinner alliansen valet i höst!

Läs andra bloggares: Krantz, Högberg, Westerholm, Röda berget, Andersson, Dick Erixon, Röda Malmö.

Läs medias rapportering: SvD, Expressen, Aftonbladet, GP, Sydsvenskan, SvD2,

Annonser

32 svar to “Därför vinner alliansen valet”

 1. Anderson Says:

  Jag och cirka 50% till har alltid röstat borgerligt. Jag vill ha tillbaks skatterna. Jag har råd att betala det. Jag vill få ett slut på att se utslagna och sjuka människor. Jag vill ha tillbaka mitt folkhem. Jag delar gärna med mig. Jag vill vara rättvis och solidarisk. Det tycker jag man bör vara, om man har det bättre än många andra stackare. Och det har jag och många fler med mig.

 2. Mattias Says:

  Jag är ledsen men hur mycket du än försöker bortförklara så har Alliansen i princip förlorat valet.
  Verklighetsfrånvändhet lär knappast vinna några val.

 3. André Assarsson Says:

  Anderson,

  Jag delar din uppfattning om att vi ska ha en fungerande sjukvård. Då måste fler arbeta. Det är så vi får råd att betala för välfärden och därför är det viktigt att det också blir mer lönsamt att arbeta. Fler i arbete ger mer pengar till välfärden.

 4. André Assarsson Says:

  Mattias,

  Jag tror absolut inte att det är avgjort på något håll. Däremot tror jag att mycket talar för alliansen. Det är det mitt inlägg handlar om. Eftersom det bara skiljer 5 procentenheter mellan blocken och det är ett halvår kvar, kan fortfarande mycket hända!

 5. Mattias Says:

  Det skulle väl möjligen aldrig kunna vara så att det är nåt fel på den borgerliga politiken?
  Det är väl inte därför väljarna väljer det andra alternativet?
  Nej, så kan det ju inte vara såklart.
  Det är ju trots allt så att fler än jag får rysningar när vi hör namnet Maud Olofsson.

 6. André Assarsson Says:

  Mattias,

  Om vi ska vara ärliga så är det ju Mona Sahlin som ger väljarna skrämselhicka eftersom sossarna går mot sitt absolut sämsta val någonsin. Aldrig förr kommer det att finnas så få socialdemokratiska riksdagsledamöter som efter valet 2010. Sannolikt kommer det också att kosta makten i Sverige eftersom den rödgröna kannibalismen till stor del skett på S’ bekostnad.

 7. Mattias Says:

  Och KD åker ur riksdagen i nästan varje mätning som publicerats i de stora morgontidningarna.
  Jag undrar faktiskt hur Alliansen tänker sig att regera vidare?

 8. Mattias Says:

  Japp, jag trore också att S går mot ett dåligt val. S har parkerat sig runt 35%. Iaf med Sahlin som ledare.
  C:s svek i miljödebatten lockar väljare till MP. Köpenhamnsmötet, vargjaketen, kärnkraften.
  C får pröjsa rejält för dessa svek nu.

 9. Mattias Says:

  Hur kan man vara så otroligt vek att man viker sig för en lobby som jägarna när det står fullständigt klart att opinionen i Sverige inte vill skjuta varg?

 10. Full fart framåt! « Kent Persson (m) blogg Says:

  […] Tokmoderaten och Mary och Ankersjö  och PCL  och Andre och Sofia och Peter och Johan och Högberg och claes och krassman och kulturbloggen och […]

 11. Göran Says:

  Det märkliga är att det är ju vanliga Svensson som står för konsumtionen i landet.Löntagaren betalar sin egen skattesänkning och dom sjuka bli av med sin inkomst.Inte konstigt vi har lågkunjunktur.

 12. Mållgan Says:

  Per Schlingmann jobbar hårt med förhandlingarna med Sverigedemokraterna, men även med dem så blir det ju på håret.

 13. Micke J Says:

  Att lyssna till sossar i dagsläget är ungefär som att höra Bagdad-Bob igen. ” Allt vi gör är rätt, och allt de hemska borgarna gör är fel”

 14. Mr M Says:

  KD ramlar inte ur riksdagen pga att de får stödröster av övriga borgerliga partier. Precis som alltid Vänstern har haft hjälp av desperata sossar. T.o.m. på den tiden V hette VPK och hyllade världens massmördare.

 15. Olle Arvidsson Says:

  Jag har läst att Miljöpartiet vill LAGSTIFTA om kortare arbetsvecka för alla. Är det verkligen sant? Detta vore fukllkomligt förödande. Frankrike genomförde samma dumheter förra gången vänsterpartierna var vid makten. De medger nu själva att det var ett felaktigt beslut. Sjukhusen kunde inte planera på ett vettigt sätt, småföretagen fick stora svårigheter. Den allmänna arbetsmoralen sjönk. Alliansen bör varna för MP:s dårskap.

 16. alvaro Says:

  Jag förstår varför ni moderater hysteriskt vill bryta miljöpartiets framgångar. Miljöpartiet skulle kunna vara ett ännu bättre alternativ till sossarna men de gör så gott det går inom de politiska och ekonomiska ramarana som systemet fungerar efter.
  Man bör ej glömma att det är mäktiga globala ekonomiska intressen som bromsar bygget av ett hållbart samhälle.
  I desperationen över den överhängande valförlusten så tar ni till ett av borgerlighetens fulaste knep nämligen ”kommunistspöket”. Det är för genomskinligt! Sluta köra eran patetisk skräckpropaganda. Det är bara om medborgarna är tillräckligt naiva att de går på den som ni vinner nästa val.
  Men om medborgarna lyckas kombinera hjärta och hjärna i sitt beslutsfattande så vinner ni knappast!

 17. André Assarsson Says:

  Mållgan,

  Vad pratar du om? Moderaterna har _tydligt_ meddelat allt form av avståndtagande från Sverigedemokraterna. Inga förhandlingar eller samarbete kommer att ske över huvud taget. Allt annat är bara lögn och falska påståenden.

 18. André Assarsson Says:

  Micke J,

  Ja, rollen som opposition har onekligen varit knepig för sossarna. Istället för att vara konstruktiva i många frågor har de blivit som papegojor. ”Alliansens fel, alliansens fel, alliansens fel”. Det blir inte trovärdigt när man hört samma upprepningar tillräckligt länge. Framförallt Thomas Östros har varit värst på detta.

 19. André Assarsson Says:

  Olle,

  Det stämmer. Miljöpartiet föreslår först 35 timmars arbetsvecka och på sikt 30 timmars arbetsvecka. Samtidigt är MP för friår där 85 % av A-kassan ska betalas ut i 12 månader för att vara ledig. Snacka om att dra arbetslinjen i smutsen med ren dårskap. Vi måste jobba mer för välfärden och klimatet i Sverige – inte mindre!

 20. André Assarsson Says:

  alvaro,

  MP har många galna idéer och vill dessutom släcka ned all kärnkraft som står för 45 procent av all elproduktion – utan att ersätta den. Det är inte trovärdigt alls. Många socialdemokratiska väljare köper inte det. Framförallt inte alla 300 000 som är sysselsatta inom basindustrin.

  Jag har bl.a. hållit ett anförande om MP som kan ses här: http://bambuser.com/channel/Moderata+Ungdomsf%C3%B6rbundet/broadcast/521068

 21. Dalton Says:

  Spelar det så stor roll när vi har två röda block som inte vågar ta tag i det som oroar folk mest. Det enda parti som öppet intresserar sig för massinvandringen och kriminaliteten kommer att få min röst. En ”blåslampa” i arslet på etablissemanget kan inte vara fel. Det får vara slut på tystnaden om våra stora problem! Det har aldrig varit enklare att välja än i år. Alliansen fick mandatet men förvaltade det ej mer än inom ekonomin och skolan där man har börjat peta i flummet.

 22. alvaro Says:

  André Assarsson:

  Om någon av KD eller C åker ur riksdagen så tvivlar jag inte en sekund på att moderaterna är kapabla att ta emot sverigedemokraternas stöd. Allt för att inte släppa regeringsmakten. Att det finns många smygrassar i de moderata leden famgick ju med all klarhet i och med Janne Josefssons valstugeenkät.

 23. Dalton Says:

  Idag är racismen starkast i invandrarleden. Ta tag i det istället! Att ta hit folk från konfliktområden innebär även att vi importerar konflikten. Därför fick vi t.ex inte se tennismatchen mot Israel. Massinvandringen är således inte bara vår största offentliga men hemliga utgift. Den sabbar även vår vardag.
  Arbetskraftinvandring är helt ok – massinvandring en katastrof. Danska staten beräknar sin invandringskostnad till 140 miljarder. Då är den svenska diton minst 260 miljarder, dvs ca 1/4 av statsbudgeten. DDR är inte nedlagt, bara flyttat. Därför får vi inga prisuppgifter från våra ”folkvalda” representanter för ”världens öppnaste samhälle”.

 24. Alvaro Says:

  Dalton:

  Det är precis den problemformuleringen son du ger uttryck för i ditt inlägg som många inom moderaterna delar. Därför är det inte konstigt när det på SVD första sida idag 16/3 (nätupplagan) står:

  ”Hälften av toppnamnen på Sverigedemokraternas riksdagslista är före detta moderater, visar SvD:s granskning.” !!!!!

  Därför VET vi att när det kommer till kritan så kommer moderaterna inte att tveka att ta emot SD röster i riksdagen bara för att behålla regeringsmakten.

  Och Dalton: en sak till. Det finns ingen ”massinvandring” till Sverige. Det är ytterst svårt att få uppehållstillstånd även om du har verkliga asylskäl.

  Jag gissar att det du ser som massinvandring är en ackumulation av migranter som kommit till Sverige många gånger rekryterade till basindustrin (50, 60, 70 talen) samt de asylsökande som ej fått avslag.

  Så konceptet ”massinvandring” är ett påhitt av diverse nynazister och smygrassar i de moderata leden!

 25. Dalton Says:

  100 000 PUT om året senaste tiden har inte ett skit med arbetskraftinvandringen på 50 – 70talen att göra. Det var ett jäkla gnäll om 5000 befarade arbetslösa i samband med SAAB-krisen, men inte när vi frivilligt importerar 20 ggr fler arbetslösa om året ur vilka vissa skitstövlar dessutom besvarar gästfriheten med bränder våldtäkter o rån på världsrekordnivå. Den som inte vill åtgärda detta måste vara landsförrädare och vilja de skötsamma invandrarna väldigt illa. Hela Europa börjar fatta men inte Sverige som t.o.m ökar intaget när övriga stramar åt. Norge utvisar ca 700 kriminella invandrare i halvåret. Hur många utvisar Sverige med en mångdubbelt större invandring och kriminalitet? Det kanske också är hemligt? Det politiskt korrekta svaret blir alltid att de som bryr sig är smygrassar och nazister. Sverige är både naivt och patetiskt! Det tycker även våra grannländers medier. Där kan man nämligen läsa om det som är hemligt här. Leve internet!

 26. alvaro Says:

  Dalton:

  Det som sannerligen inte är en hemlighet för någon vid det här laget är att du gått på myter som nazister och smyg- och icke anonyma rasister sprider som skit med ventilator.

  Det du skriver avslöjar dina xenofobiska ryck:

  ”…vi frivilligt importerar 20 ggr fler arbetslösa om året ur vilka vissa skitstövlar dessutom besvarar gästfriheten med bränder våldtäkter o rån på världsrekordnivå.”

  Frivilligt??? Det finns Fn konventioner son tvingar Sverige att ta emot flyktingar med asylskäl!!!

  Det är inte kriminella ”invandrare” som skall utvisas eftersom många av dem är svenska medborgare och har familj i Sverige.

  Att dessutom kalla dem som inte har dina förvridna åsikter ”landsförrädare” påminner om din mentor Adolf Hitlers retorik.

  Det är sådana mytspridare som du som bara göder hatet i samhället som borde utvisas omgående!

 27. Dalton Says:

  Det finns statistik från bl.a BRÅ som talar sitt tydliga språk. Att vi naiva svenskar är snabbast på att dela ut medborgarskap är heller ingen merit om man vill behålla möjligheten att, som de flesta andra mottagarländer, återbörda vissa element till trakter där de passar bättre. För vissa behöver jag upprepa att jag inte alls har något emot invandring under kontrollerade former. Tvärtom och detta har varje samhälle nytta av. Det som skett de senare åren i Sverige är något helt annat. Dessutom innebär inte FN-stadgan att Sverige ska vara världsledande i flyktingmottagning. Vi ställer dessutom lägst krav av alla men det gäller även på etniska svenskar så vi får skylla oss själva i flummets Mecka. Det räcker att Björklund nämner ordet betyg så reser sig en hel nation. I sådana länder blir det som det blivit här. Varför är det helt plötsligt tillåtet med omskärelse, halalslakt och skolk från simundervisning och gymnastik. Det var det inte före massinvandringen! Nu vill även en sossedam tillåta sex mellan syskon. Det finns ett mönster i backandet för multikulti och snart är det val. Kan det ha något samband tro? Man kan definitivt använda ca 260 miljarder till nyttigare saker än vad som sker idag. Sverige har numera ca 105 stadsdelar där arbetslösheten är över 50%. Så kan vi inte fortsätta men tyvärr ha vi inget ledarskap. Det är vi internationellt kända för, efter bl.a Göteborgskravallerna och riksdagens omröstning här om dagen om det s.k folkmordet på armenier. Varken statsministern, utrikesministern eller partiledarna har någon som helst kontroll över sin riksdag. Skrattretande men pinsamt. Det vore bättre om puckona i riksdagen ägnade sig åt svenska problem i stället för hundra år gamla krig 300 mil bort!

 28. alvaro Says:

  Dalton:

  Du har rätt på en enda punkt:

  ”Nu vill även en sossedam tillåta sex mellan syskon”
  Men det får stå för henne. Det blir knappast verklighet.

  Men sen börjar du igen:

  ”…om man vill behålla möjligheten att, som de flesta andra mottagarländer, återbörda vissa element till trakter där de passar bättre.”

  Vad syfta du på? Trakter där de har samma hudfärg och kultur?

  Ja minsann du har svårt att hålla dig från naziretoriken.

  Sedan den patetiska slutklämmen:

  ”Så kan vi inte fortsätta men tyvärr ha vi inget ledarskap. Det är vi internationellt kända för, efter bl.a Göteborgskravallerna och riksdagens omröstning här om dagen om det s.k folkmordet på armenier. Varken statsministern, utrikesministern eller partiledarna har någon som helst kontroll över sin riksdag”

  Den visar i all sin klarhet att du är sann antidemokrat.

  Varför skulle de du nämner ha kontroll över riksdagen?

  För din allmänbildning: riksdagen är folkvald. Det är den som ska ha kontroll över statsministern, utrikesministern, etc.

  Och mordet på miljoner kristna utförda under det ottomanska riket med hjälp av kurderna som agerade nyttiga idioter (se vad turkarna gjorde med kurderna sedan) är inte ett ”så kallat folkmord” utan ett folkmord i ordets rätta bemärkelse!

 29. Glenn Says:

  Hej,
  Moderaternas förebild är USA. Ni vill kopiera allt som man har gjort i USA. När det gäller att redovisa partiernas bidrag som man får från privatpersoner, organisationer samt företag verkar det som att ni inte vill göra som USA.
  Min fråga är:
  Vad tycker du ?
  Ska man offentliggöra / redovisa bidragen som partierna får ? Jag menar bidrag på 20.000:- och uppåt.
  Jag ser fram mot en motivering på ditt svar.

  Med vänlig hälsning
  Glenn

 30. André Assarsson Says:

  Glenn,

  Nej, moderaternas förebild är inte USA. Det är Sverige. Vi vill satsa på och utveckla Sverige till ett bättre land för alla – inte för vissa som socialdemokraterna.

  Enligt min mening bör det vara möjligt för enskilda människor och företag att vara anonyma ifall dessa vill ge bidrag till partier. Vi har yttrandefrihet och åsiktsfrihet i det här landet som inte bör registreras eller rubbas på. För mig är det självklart att man ska kunna skänka sina egna pengar utan att detta kontrolleras. Vad händer annars i framtiden? Om en person eller ett företag skänker pengar och ”fel” parti kommer till makten vet dessa precis vilka som ska motarbetas eller ännu värre straffas, om det vill sig illa i valet.

 31. Alvaro Says:

  André Assarsson:

  Du skriver:

  ”Nej, moderaternas förebild är inte USA. Det är Sverige. Vi vill satsa på och utveckla Sverige till ett bättre land för alla – inte för vissa som socialdemokraterna.”

  Det nya ”arbetarpartiet” moderaterna kanske inte längre har USA som paradigm, men innan taktikbytet som gjorde det möjligt att vinna valet så va alla era ekonomiska förslag baserade på den nyliberala värdegrunden som dominerar i USA.

  Att sedan påstå : ”Vi vill satsa på ett bättre land för alla…” är ett hån mot alla de som drabbats av era hjärtlösa reformer. Moderaternas politik syftar framförallt att gynna företagare och höginkomsttagare!

 32. Dalton Says:

  1. Folk som inte kan anpassa sig till nya miljöer bör inte flytta, oavsett hudfärg. 2. Ministrar och partiledare ska utöva ledarskap över sina grupperingar i riksdagen, inte hela riksdagen.
  I övrigt är jag för demokrati, pluralism och emot socialism, kommunism och nationalsocialism. Jag är även postiv till en invandring som fungerar.
  Att komma dragande med rasism- och nazismbeskyllningar är både tröttsamt och korkat men vad gör man när argumenten tryter. Skygglappar verkar vara vår nya nationaldräkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: