Mona Sahlins kommunister

Ingen annan socialdemokratisk partiledare har någonsin tidigare i svensk politisk historia sedan den allmänna rösträttens införande släppt in kommunisterna i regeringen. Aldrig. Någonsin. Inte ens under andra världskriget när Sverige hade en samlingsregering med samtliga partier i riksdagen som var med utom ett – vänsterpartiet. Därför att ingen litade på kommunistpartiet som öppet stödde invasioner och socialistiska diktaturer världen över. Under hela efterkrigstiden har vi fått uppleva svenska minoritetsregeringar med socialdemokratisk styre med undantagen i mitten på 70-talet, början av 90-talet och nu sist 2006 men aldrig någonsin med vänsterpartiet.

Per-Albin Hansson gjorde det inte, Olof Palme gjorde det inte och varken Ingvar Carlsson eller Göran Persson gjorde det. Nu gör Mona Sahlin det. Hon säger att en röst på socialdemokraterna är en röst på vänsterpartiet i Rosenbad och i regeringsställning. Svenska statsråd kommer att vara öppna kommunister. Lars Ohly grät när Berlinmuren föll. Lenin hängde på V:s partikansli så sent som 1998. Fortfarande hänger Karl Marx där, trots att hans idéer legat till grund för politiska ledare som skapat massvält, elände och förtryck.

Därför är det inte heller förvånande att Expressen i dag avslöjar att vänsterpartiet slussat pengar till kommunistregimen i Columbia. Vi kommer att få se mer av den varan om Lars Ohly blir utrikesminister i en eventuell regering med Mona Sahlin. Låt oss därför arbeta för att vinna väljarnas förtroende att rösta fram en alliansregering i höst!

Uppdatering 11:27. Läs mer om SVT:s Uppdrag gransknings avslöjanden om Lars Ohly här och här. På östfrontet intet nytt!

Annonser

7 svar to “Mona Sahlins kommunister”

 1. Skattepengar till kommunister « Kent Valdemarssons (m) blogg Says:

  […] bloggare: André Assarsson 59.273755 15.207539 Etiketter Kommunister, […]

 2. Klas Says:

  Nu är Vänsterpartiet inget kommunistiskt parti utan ett socialistiskt och feministiskt parti. Det finns dock de som fortfarande kallar sig kommunister som är med i partiet, men det kallar de sig för att de är för kampen för det klasslösa samhället, inte för att de är för enpartidiktatur.

  För övrigt massvält, elände och förtryck har kapitalismen som samhälsytem skapat mångdubbelt värre exempel på genom historien.

  Man an undra om det fult att kalla sig Kristen också enligt Andre Assarsson mot bakrund av alla de medvetna folkmord som skett i den religionens namn.

  Vänsterpartiet har gjort upp med de historiska felsteg och skrivit en vitbok samt ändrat sitt partinamn. Det borde kanske ni i Moderata ungdomsförbundet också göra, motståndare till demokratis införande, motståndare till alla välfärdsreformer och stöd till den fascistiska diktatorn Pinochet är väl bl a de lik som ni har i garderoben!

 3. Klas Says:

 4. Abraham Says:

  Marxism är en av de mest erkända vetenskaperna och ligger till stor grund både på sociologi och historia, men detta känner väll inte överklassen till.

  Nyliberalismen borde snarare förbjudas, det du förespråkar det visar hur människor blivit av med sina jobb och hur de stora företagens ekonomiska bokslut är viktigare än att folk svälter, eller invasioner av andra länder som er politik leder till.

  Som Lenin en gång fint sade, ”Imperialism är kapitalismens högsta stadium”

 5. Vänsterpartiet kommunisterna « Frihet är inte gratis. Says:

  […] om vänsterparitets samarbete med kommunister i Colombia. Jag har sedan tidigare kommenterat Mona Sahlins kommunister men låt oss påminna varandra om Lars Ohly. En partiledare med en minst sagt tveksam politisk syn […]

 6. Hasse Says:

  Abraham?
  Marxismen är en lika erkänd vetenskap som t.ex kristallhealing eller rasbiologi! Inget seriöst lärosäte skulle komma med påståendet att marxism är vetenskap på samma sätt som naturvetenskap, medicin eller liknande. Marxismen är en politisk ideologi på samma sätt som fascism, nationalsocialism, konservatism eller liberalism. En annan sak är att de kommunistiska diktaturerna kallade marxismen för ”vetenskap”, för att motivera den ideologiska hjärntvätt som ingick i bl.a akademiska studier i de länderna. Marxismen blir inte mer vetenskap för den sakens skull.

 7. UNFQQQ Says:

  Tycker att skylla på en ideolog som missbrukas av maktgalna personer är fel.
  Kommunism i sig betyder i hel het att
  Alla har rätt till lika vård och utbildning, Samt att man ska dela på sitt överflöd.

  Sovjet var aldrig kommunistisk samma sak med Kina.
  Varför är det så då att de inte är det. Jo för att de inte bryr/brydde sig om mänskliga rättigheter samt att en person hade makten

  Detta är något som går starkt emot kommunsim då jämställdhet och att staten inte lägger sig i är en stor del ut av det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: